Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

În Bihor, patru școli au obținut „Diplomă de excelență instituțională”

Inspector școlar Ilie Crăciun

În Bihor, patru școli au obținut „Diplomă de excelență instituțională”

Miercuri, 11 august 2010, publicam pe ovidan.ro știrea despre instituirea diplomei de excelență instituțională.

Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului (MECTS) a instituit, prin ordin al ministrului Daniel Petru Funeriu (ordinul nr. 5.211), acordarea, începând cu anul școlar 2010-2011, a „Diplomei de excelență instituțională” pentru unitățile de învățământ preuniversitar de stat.
Diploma onorifică va fi decernată de către MECTS, prin ordin de ministru, unităților de învățământ care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții: au o vechime de cel puțin 100 de ani de activitate în același nivel de pregătire și/sau același domeniu de calificare profesională, au obținut rezultate de excepție în pregătirea teoretică și practică a elevilor și au adus o contribuție elocventă la creșterea calității actului educațional.
Referitor la prima condiție, unitățile de învățământ vor face dovada vechimii prin actele oficiale de înființare și vor menționa modificările intervenite în timp în activitatea acestora prin schimbări de denumiri, modificări și/sau dezvoltări ale structurii pe niveluri sau domenii de calificare  profesională. Rezultatele de excepție în pregătirea teoretică și practică a elevilor sunt cele obținute de absolvenți la examenele naționale de finalizare a studiilor, pe parcursul studiilor, respectiv la concursuri/olimpiade naționale și internaționale. Vor fi luate în calcul, de asemenea, evoluția rezultatelor profesionale anuale ale elevilor din cel puțin ultimii 15 ani și numărul absolvenților unității de învățământ care, în timp, au adus o contribuție importantă la dezvoltarea economiei, educației, culturii, artei, științei, sportului etc. Contribuția elocventă la creșterea calității actului educațional presupune existența unui procent de 90% cadre didactice calificate, a unei baze materiale dotate cu aparatură/material didactic modern și certificarea unor preocupări privind reducerea abandonului școlar…
Potrivit informațiilor primite de la dl profesor Ilie Crăciun, inspector școlar al Inspectoratului Școlar Județean Bihor, în județul nostru au obținut o asemenea diplomă de excelență instituțională patru școli: Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Oradea (1699), Liceul Teoretic „Ady Endre” Oradea (1772), Colegiul Național „Samuil Vulcan” din Beiuș (1828) și Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaș” Beiuș (1885).

Trimite email

luni, 16 decembrie 2019

Poza zilei

Radio ZU transmite LIVE din Piața Unirii

Timp de 7 zile și 7 nopți, între 15-21 decembrie, Radio ZU se mută la Oradea
Radio ZU transmite LIVE din Piața Unirii, iar Oradea devine O.F.B. (orașul faptelor bune)!
,,Fii pe fază pentru că venim și cu muzică bună! Vrei să te apuci de pe acum de făcut fapte bune? Atunci aruncă o privire aici:" radiozu.ro/orasulfaptelorbune
Daniel Buzdugan, Mihai Morar, Răzvan Popescu, Flick „Domnul Rimă", Raluca Benavides, Emma Ștefan, Tea Teodorescu și Adi Mihăilă „The Hitman", bine-ați venit la Oradea, și să vă simțiți ca acasă!
Suntem cu ochii pe voi!
Ovidiu Dan