Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Un corp de clădire a fost renovat, celălalt e în reparație capitală

La Grădinița din Oșorhei,

Un corp de clădire a fost renovat, celălalt e în reparație capitală

Nu sunt multe noutățile la început de an școlar la Școala cu clasele I-VIII din Oșorhei, dar sunt consistente, vorba doamnei director, prof. Adriana Camelia Indrie.

„În vară s-a renovat, intern și extern, un corp de clădire la Grădinița din Oșorhei, iar cel de-al doilea corp este în reparație capitală, cu o extindere pentru grupuri sanitare interioare și centrală termică pe lemne. Pregătim astfel terenul pentru o grădiniță cu program prelungit”.
La Fughiu, clădirea școlii e în lucru, dar cum nu s-au mai primit bani, lucrările s-au sistat. Primarul Ioan Pop nu poate accepta situația și promite să sprijine finalizarea lucrărilor și mutarea grădiniței în localul renovat. A mai rămas de renovat Grădinița din Felcheriu.
„Toți la grădiniță, toți în clasa I”
Unitățile de învățământ din Oșorhei au fost prinse în programul național „Toți la grădiniță, toți în clasa I”. S-a pornit la drum cu Grădinița de vară, iar luni (4 octombrie 2010), se va continua cu programul „Școală după școală” pentru elevii clasei I, din Cheriu și Oșorhei, care vor rămâne în școală până la ora 16.00, respectiv 15.00, unde își vor pregăti lecțiile și vor desfășura diferite activități educative. Copiii din Oșorhei sunt sponsorizați de olandezi (care le aduc ajutoare încă din 1993). Olandezii vor aloca pentru elevii din clasa I de la școala din Oșorhei 600 de euro, pentru masă, caiete speciale, aparatură audio și alte materiale didactice.
„Focus” Oșorhei – locul II pe țară
Numărul 1 (pe 2009) al revistei școlii, revistă intitulată „Focus” Oșorhei, a fost premiat cu premiul al II-lea pe țară în cadrul expoziției naționale ANELISSE , organizate la Iași, în perioada 24-29 iunie 2010, la secțiunea reviste școlare. Pentru această performanța, conducerea școlii (director  - prof. Adriana Camelia Indrie, director adjunct – prof. Ana Fraciac) a ținut să le felicite pe Florentina-Amalia Þoca (redactorul-șef) și pe Octavia Maria Nica (designer, grafică și copertă), cei care au dus greul și au lansat cu succes „Focusul” Oșorhei pe orbita națională... (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze (85 de poze), accesați Galeria foto: Un corp de clădire a fost renovat, celălalt e în reparație capitală.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminic, 18 august 2019