Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

„Învață în siguranță”

Campanie de combatere a victimizării în școală

„Învață în siguranță”

:Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Bihor, prin Autoritatea Națională pentru Sport și Tineret, în parteneriat cu Universitatea Oradea, Facultatea de Științe Socio-Umane, Inspectoratul Școlar Județean Bihor, Uniunea Studenților Maghiari din județul Bihor a demarat proiectul „Învață în siguranță”.

Proiectul urmărește combaterea victimizării în liceele și școlile din județul Bihor (Oradea, Aleșd, Beiuș, Salonta, Marghita, Ștei, Valea lui Mihai, Săcuieni, Bratca și Vadu–Crișului.
Obiectivele proiectului
Conștientizarea de către elevi și părinți a fenomenului de victimizare în școală, conștientizarea de către profesori a conflictelor, violenței și victimizării în școli și deprinderea de abilități de management în astfel de situații, evidențierea mecanismelor sociale prin care se perpetuează violența în școală și a reprezentărilor sociale ale actorilor implicați despre acest fenomen, dobândirea de către elevi a unor abilități relaționale generale și capacități specifice de contracarare a unor astfel de comportamente.
Beneficiari proiectului sunt elevi din clasele VII-XII, profesori tineri, consilieri educativi, inclusiv părinții elevilor implicați în proiect.
Activități propuse
Interviuri de grup cu elevii din clasele VII-XII, dar și cu părinții și profesorii acestora; campanie de informare adresată tinerilor (afișe și pliante, difuzarea de  spoturi radio, elaborarea și tipărirea de broșuri); concurs de artă plastică, activități creative în liceele și școlile țintă; ateliere de lucru, seminarii de instruire cu profesorii pe tema victimizării în școli, organizarea de activități în natură, în special pentru elevii defavorizați din licee, tipărire de pliante de informare pentru elevi și părinți.
Rezultatele estimate
Organizatorii și partenerii proiectului estimează participarea la acțiuni a unui număr mare de tineri, aproximativ 2.000; 400 de elevi vor fi implicați în educația de la egal la egal prin intermediul activităților creative, prilej cu care vor fi realizate circa 200 de lucrări, care vor atrage atenția asupra problemelor vizate; 20 de profesori și consilieri școlari vor fi formați pentru identificarea cazurilor de victimizare în școală, medierea conflictelor și intervenția în aceste cazuri.
Proiectul se va finaliza în 5 decembrie. (Daniela Băltățescu)

Trimite email

duminică, 16 mai 2021