Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Conectarea la Internet a școlilor din țară

MECT alocă fonduri (pentru)

Conectarea la Internet a școlilor din țară

15.08.2007
5.024 de unități de învățământ cu personalitate juridică din țară vor beneficia de fonduri pentru a-și asigura conectarea la Internet. Ministrul Educației, Cristian Adomniței, a emis ieri, 14 august, un ordin prin care a fost aprobată suma de 2.260.800 RON în vederea conectării la Internet a 5.024 de unități de învățământ cu personalitate juridică și a unor unități conexe ale învățământului preuniversitar.

Fondurile alocate de Ministerului Educației, Cercetării și Tineretului vor fi repartizate către inspectoratele școlare județene, în mod distinct pentru anul bugetar 2007 și pentru anul bugetar 2008 potrivit regulilor bugetare. Inspectoratele școlare, în calitate de ordonatoare secundare de credite, sunt responsabile de transferarea creditelor bugetare către unitățile de învățământ. Directorul și contabilul fiecărei unități de învățământ sunt responsabili de cuprinderea fondurilor în bugetul unității de învățământ și de evidența plăților privind achiziția serviciilor și destinația acestora.
Achiziția serviciilor se va face de către unitățile de învățământ preuniversitar și unitățile conexe cu respectarea prevederilor legale referitoare la achiziții. Contractele cu furnizorii de servicii de Internet se vor încheia pe o perioada de cel puțin un an de zile.
Legătura la Internet trebuie să îndeplinească următoarele condiții minimale: conexiune dedicată și permanentă de bandă largă, lărgirea de bandă pentru acces la Internet de oriunde din lume la o viteză de 2 Mbps pentru download, disponibilitate și suport tehnic 24h/24h, abonament lunar fix, independent de timp sau trafic.
Suma alocată lunar pentru fiecare unitate de învățământ este de 30 lei.
În cazul în care contractele încheiate cu furnizorii depășesc sumele lunare aprobate prin prezentul ordin, responsabilitatea asigurării resurselor financiare suplimentare revine conducerii școlilor.
Fondurile pentru anul 2008 vor fi redimensionate în cazul în care conectarea la Internet nu este asigurată pentru întreaga perioadă a anului. Fondurile neutilizate se vor returna Ministerului Educației, Cercetării și Tineretului. (Biroul de presă)

Trimite email

duminică, 29 martie 2020