Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Zi specială la școlile din comuna Rieni

Ziua mondială a educației,

Zi specială la școlile din comuna Rieni

Educația nu înseamnă cât de mult ai reținut, și nici măcar cât de multe cunoști. Este capacitatea de a diferenția între ceea ce știi și ceea ce nu știi. (Anatole France)

În  fiecare an, pe 5 octombrie, se aduce un omagiu acelora ce contribuie la dezvoltarea societății, hrănind dorința de a învăța a fiecărui copil.
Trăim într-un prezent vulcanic în care grija pentru educație și pentru copii este o soluție a polarizării eforturilor și un prilej de conlucrare la toate nivelurile. Devine tot mai necesar să se identifice soluții pentru ca toți copiii să aibă acces la educație și să participe la viața socială, să se integreze în societate și să fie cât mai adaptați. Acesta este un drept al tuturor copiilor, dar și al tuturor adulților. Tânăra generație trebuie s-o educăm, s-o pregătim nu numai să înțeleagă și să suporte schimbările permanente, ci și să le stăpânească. Copiii de azi vor fi agenții schimbării de mâine și evoluția va depinde de soluțiile lor dinamice și adaptate. Idealul educațional de azi este omul care stăpânește schimbarea.
Un rol important revine nu numai părinților, ci și școlii. Școala, prin activitățile sale educative, este cea care mo­delează personalitatea copi­lului și își pune amprenta asupra viitorului celui care învață.
În 5 octombrie 2010, la școlile din comuna Rieni, Ziua mondială a educației a fost marcată prin diverse activități: sesiune de referate-dezbatere – „Dreptul la educație - condiții mai bune de lucru pentru educatori înseamnă condiții mai bune de învățat pentru elevi”, activitate desfășurată cu elevii claselor V-VIII, sub îndrumarea dnei prof. Ilieș Angela, în colaborare cu profesorii și diriginții, elevii de la ciclul primar au prezentat povestiri diverse din care a fost desprins mesajul educativ, au urmărit „Legenda învățătorului” și nu în ultimul rând, preșcolarii s-au întrecut în arta picturii prin realizarea unor desene cu grădinița, educatoarea, cărți, pe scurt, tot ce ține de lumea interesantă a educației și cunoașterii. (Ioana Chiorean)

Trimite email

duminic, 16 iunie 2019