Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Carnavalul dovlecilor la Grădinița nr. 37 din Oradea

Vampirii și vrăjitoarele au declanșat Halloweenul

Carnavalul dovlecilor la Grădinița nr. 37 din Oradea

În lumea preșcolarilor a început sărbătoarea de Halloween, pusă la cale de profesorii de engleză, cu concursul educatoarelor și părinților.

Ieri (marți, 26 octombrie 2010), Grădinița nr. 37 din Oradea a fost cuprinsă de febra carnavalului. Alina Benea, profesorul de engleză, și-a depănat povestea, a creat atmosfera și a încins spiritele, pregătind copiii pentru carnaval. Părinții au fost antrenați la „sculptat” dovleci. Cei mai mici preșcolari, dar deloc plângăcioși, și-au pictat măștile. Cei mai mari, au jubilat, au urlat, au dansat și s-au bucurat nespus, fără frică de Bau-Bau, după cum au și declarat prin cântec. Așadar, în toate grupele a fost sărbătoare. Copiii au cântat și au recitat în engleză și română, dar mai cu seamă au trăit bucuria carnavalului, deghizați, mascați în personajele preferate, specifice sărbătorii de Halloween, care, de vrem, de nu vrem, este de-acum „de-a noastră”, pentru că place. „Copilul vrea schimbare, dorește să-și depășească condiția, să fie cineva, să imite, să devină important, să fie băgat în seamă și apreciat. Iar noi, educatoarele, suntem receptive la dorința lui de afirmare. Am fost apoi încântate să constatăm cât de mulți părinți au răspuns invitației noastre, să vină alături de copii și să ne dea o mână de ajutor la pregătirea carnavalului...”, ne-a declarat directorul grădiniței, dna Mariana Dragoș.
La pregătirea și reușita carnavalului, au contribuit, în aceeași măsură, alături de Alina și părinții copiilor, educatoarele grupelor: Camelia Balog și Dana Șule (grupa mijlocie), Marina Rengle și Simona Ailisoaie (grupa mică), Dana Știac și Elena Torge (grupa mare), Paula Ștreng și Florica Furtos (grupa mare pregătitoare), dar și micile „asistente” ale Alinei, Alesia Nicola, Anastasia...
Potrivit obiceiului, „colindătorii” (artiștii) au fost răsplătiți cu bomboane. (Ovi Dan)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Carnavalul dovlecilor la Grădinița nr. 37 din Oradea.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 2 aprilie 2020