Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Miss Andreea (în direct... la ore mici)

Interviuri... pe Net

Miss Andreea (în direct... la ore mici)

În această vară (2010), studenta Andreea Marc a participat la două concursuri de frumusețe. Unul a fost Miss Romanian Beauty (unde „a ieșit” pe locul II, ca să o citez), iar celălalt - Miss Summer Costinești, încheiat pe locul I.

Nu e îndrăgostită... momentan, decât de Net...
-Andreea, dacă tot zici că-ți „omori” vremea pe Net, poate vrei să-mi răspunzi la două întrebări (la ora 1.53, joi, 28 octombrie 2010 - n.n.).
Cum ai ajuns să participi în iunie la Miss Romanian Beauty? Dar la Miss Summer Costinești?
-De Miss Romanian Beauty, am aflat de la o prietenă... care mi-a zis că știe că se va organiza concursul în București și că merită să mă înscriu. Am mai vorbit cu două prietene și așa am ajuns să ne înscriem toate trei din Oradea. A urmat preselecție, la București. În prima fază, pentru mine s-a lăsat cu... surprize! Îmi lipseau câțiva centimetri ... la înălțime (bine-nțeles). Dar, organizatoarea preselecției, Elena Hueanu, m-a lăsat să rămân în cantonament, deși nu era sigur că voi intra în concurs din cauza înălțimii. Cantonamentul a ținut o săptămână... În timpul acesta, cum repetițiile au decurs bine și a fost mulțumită de mine, am avut și câteva apariții tv, a hotărât să intru și eu în concurs... Juriul a fost format din șapte membri, printre care și Romică Þociu, care m-a susținut și m-a ales drept favorita lui, și astfel, în funcție de notele obținute la cele trei probe, am fost aproape de punctajul maxim, la diferență de un punct de primul loc... Așa am obținut premiul II.
-Cum ai aflat de „Miss Summer” – Costinești?
-De pe plajă. Eram în vacanță la mare. Auzind de concurs, mi-am zis că nu am nimic de pierdut. De ce să ratez o asemenea ocazie. Concursul a fost organizat de Uniunea Studenților Români (U.S.R.), un concurs neplanificat.
La finalul celor trei probe de concurs am fost aleasă pe locul I.
Poza (în albastru) e de la Miss Romanian Beauty. Mi-a făcut-o Mircea Bekai; cea de-a doua este „opera” mea (făcută cu aparatul propriu, după Miss Summer).
-Te felicit și îți mulțumesc pentru timpul răpit!
Ovi DAN

Trimite email

vineri, 18 iunie 2021