Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

După adeverință pentru recunoașterea și echivalarea studiilor

De la Londra și Madrid la I.S.J. Bihor

După adeverință pentru recunoașterea și echivalarea studiilor

Luni, 20 august, în prima zi de bacalaureat din cea de-a doua sesiune (august-septembrie) 2007, la Inspectoratul Școlar Județean Bihor aveam să dăm cu ochii de Daciana Florina Florea (de patru ani stabilită în Londra) și Mariana Florica Popoviciu (plecată de șapte ani la Madrid). Ele s-au cunoscut la I.S.J. Bihor, ambele având nevoie de câte o adeverință de recunoaștere și echivalare a diplomelor (studiilor).

Florisa, cum îi spun spaniolii Floricăi, a absolvit Școala Postliceală Sanitară  „Șansa” din Oradea (între anii 1996-1999), iar acum a trebuit să-și scoată o adeverință de echivalare a studiilor de la Grupul Școlar Sanitar „Vasile Voiculescu”, liceul la care și-a susținut examenul de absolvire, urmând ca la Inspectoratul Școlar adeverința să-i fie validată (înregistrată, ștampilată și semnată). În Spania, Mariana a mai urmat șase luni un curs de tehnică de urgență, la Madrid, curs organizat de Direcția Sanitară din capitala Spaniei (plătind 400 de euro pentru examinare). Ea lucrează la Primăria Mostoles (în apropierea Capitalei), la Departamentul de Protecția Mediului, și la Ambulanța Gonsales. Se descurcă bine, și totuși, pentru a-și reface dantura, a apelat la serviciile stomatologilor orădeni pentru că iese mai ieftin.
Daciana a venit la Împărăție pentru o adeverință necesară pentru certificatul QTS (statutul profesorului calificat). Ea e profesor de limba engleză la Liceul Drayton Manor din Londra, departamentul EAL. Daci vine tocmai din Grecia (de pe insula KOS), unde a stat o săptămână, și de unde a făcut câteva „incursiuni” pașnice în Turcia, bucurându-se de vacanță. (Ovi Dan)
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto (După adeverință pentru recunoașterea și echivalarea studiilor).

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 20 iunie 2019