Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Mănâncă inteligent!

Trăiește sănătos,

Mănâncă inteligent!

V-ați prins că e vorba despre un proiect educațional..., demarat la Colegiul Economic „Partenie Cosma” din Oradea de către prof. ec. Geta Iorga - un dascăl minunat!

Alături de conducerea colegiului (reprezentată de prof. ec. dr. Răzvan Vonea – directorul adjunct), partenerii dnei profesor au fost doamna maistru Elena Mihele și elevii clasei a X-a J.
Dna Iorga a avut amabilitatea de-a invita la acest eveniment pe toți profesorii care predau la clasa a X-a J, inclusiv pe șeful de catedră – dna prof. ec. Alice Scarlat, dar și personalul auxiliar...
Ora a început cu o scurtă prezentare în power point făcută de dna profesor Iorga Geta, apoi câțiva elevi au amintit principalele reguli de alimentație rațională și sănătoasă, au vorbit despre aranjatul unei mese (mise-en-place), piramida alimentelor, rețete culinare; în orele anterioare, elevii au pregătit și câteva postere pe această temă, pe care le-au expus în sala de clasă.
Degustare produselor
Momentul mult așteptat de toată asistența a fost degustarea produselor făcute de elevi: salată de boeuf, ouă umplute, sarmale, ciorbă de burtă, șnițele și piept de curcan cu piure de cartofi, murături asortate, rulade de șuncă umplute cu brânzeturi și legume... Nu au lipsit de pe masă:
cremele, budincile, prăjiturile, checul asortat, tiramisu, cozonac, salata de fructe sau fructe expuse foarte frumos pe platouri…
La final, dl Răzvan Vonea și dna Alice Scarlat, dar și alți profesori prezenți la activitate (inclusiv prof. Daniela Ghiuro – dirigintele clasei) s-au arătat deosebit de încântați de toate produsele prezentate de elevi (îmbrăcați impecabil, în alb și negru). Evaluatorii au fost plăcut surprinși de priceperea elevilor, încurajându-i să mai organizeze asemenea activități și în semestrul al II-lea.
Protagoniștii manifestării (și dirigintele lor) țin să mulțumească direcțiunii colegiului care a susținut acest proiect, părinților care i-au sprijinit, tuturor colegilor care au participat la acest eveniment, bucurându-și papilele gustative cu minunățiile făcute de elevi. (D. G.)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Mănâncă inteligent!

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

marţi, 22 octombrie 2019