Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Să pregătim compoturi pentru iarnă”

Bogățiile toamnei la Șuncuiuș

„Să pregătim compoturi pentru iarnă”

Copiii din grupa pregătitoare a Grădiniței din Șuncuiuș (grupă condusă de dna ed. Pali Maria) au finalizat proiectul tematic „Bogățiile toamnei”, printr-o activitate de evaluare, cu tema „Să pregătim compoturi pentru iarnă”.

Pe parcursul proiectului, copiii au fost antrenați în diferite activități atractive cum ar fi: „Vitaminele din fructe”, unde au descoperit câte vitamine conțin fructele, ce înseamnă să fii sănătos, printr-o alimentație sănătoasă, consumând fructe și respectând regulile de igienă alimentară.
În activitatea practic-gospodărească „Să pregătim compoturi pentru iarnă”, Zâna Toamna a adunat în coș o mulțime de fructe, cerându-le copiilor să o ajute în sortarea fructelor pentru pregătirea compoturilor. Copiii au avut astfel posibilitatea să-și etaleze cunoștințele legate de cele descoperite în cadrul proiectului, dar și calitățile de buni gospodari și bune gospodine, de „primitori de musafiri”, deoarece la activitate au fost invitați și copiii din grupa mică, conduși de dna ed. Groza Eugenia, care au gustat din „preparatele” realizate de colegii lor mai mari.
Toți copiii au fost entuziasmați de sarcinile pe care le-au avut de îndeplinit, respectând regulile igienice. Fetițele și-au pus șorțulețele, s-au spălat pe mâini, au spălat fructele, iar băieții au spălat borcanele, capacele, apoi au așezat fructele pe categorii în borcane. Doamna educatoare a insistat asupra etapelor importante în desfășurarea acțiunii, cerându-le copiilor să respecte și ei regulile de igienă pentru a garanta conservarea și păstrarea fructelor sub formă de compot. În timp ce s-a fiert siropul, pentru a înviora atmosfera, s-au prezentat câteva poezii și cântece despre toamnă, ajutați și de grupa mică.
Produsele finite și-au găsit locul în cadrul „Expoziției zilnice”, iar coordonatorul activității a apreciat munca fiecăruia pentru formarea unei  imagini de sine pozitive, pentru sădirea încrederii în forțele proprii și a responsabilității. Munca lor (și a mamelor) a fost asociată cu versurile din poezia „Furnica”. (E. G.)

Trimite email

duminică, 29 martie 2020