Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Omagiu eroilor neamului

La Vașcău

Omagiu eroilor neamului

Joi, 13 mai 2010, de ziua Înălțării Domnului, elevii Școlii cu clasele I-VIII „Nicolae Bogdan” din Vașcău au adus în memoria locuitorilor orașului faptele de vitejie și sacrificiul eroilor neamului.

Într-un cadru festiv, îmbrăcați în haine de sărbătoare, elevi și profesori s-au deplasat la monumentul Eroului necunoscut din centrul orașului Vașcău, alături de reprezentanți ai Primăriei, Consiliului local, Poliției și veterani de război pentru a-și arăta respectul față de cei care au pus mai presus de viața lor binele patriei.
La monument a avut loc o slujbă de pomenire oficiată de părintele Mircea Bursașiu, preotul orașului, iar cerul a vărsat lacrimi peste mulțime, eternizând suferința înaintașilor.
La picioarele vânătorului de munte, imortalizat în marmură albă de Vașcău, au fost depuse coroane de flori roșii, ca sângele eroilor, iar elevii au interpretat Imnul eroilor, susținuți de directorul școlii, prof. Liliana Laza, prof. Anca Tanko și înv. Aurina Bursașiu.
 Un moment de reculegere a încheiat manifestarea, iar participanții, cu pioșenie, și-au îndreptat gândurile către eroii neamului. (Cristina L.)

Trimite email

luni, 16 decembrie 2019