Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Spunem NU delincvenței juvenile!

La școala „N. Bogdan” din Vașcău

Spunem NU delincvenței juvenile!

În cadrul parteneriatului de colaborare semnat între Școala cu clasele I-VIII „Nicolae Bogdan” din Vașcău și Poliția orașului Vașcău, la sediul școlii a avut loc o dezbatere cu tema: „Spunem NU delincvenței juvenile!”, invitat fiind dl Paul-Adrian Fericean, agent-șef din cadrul Poliției de Proximitate Vașcău.

Din partea școlii au fost prezenți prof. Liliana Laza, directorul școlii, prof. Anca Tanko, Carmen Ifrim, Mihai Rădac, Minerva Tulvan și Daniel Bonchiș.
Tema a fost prezentată în detaliu, invitatul manifestării captând atenția elevilor cu  informații de mare interes pentru auditoriu.
 Astfel, termeni, precum: „delincvent”, „infracțiune”, „contravenție” au găsit corespondent sinonimic în mintea elevilor, aflând, în același timp, consecințele săvârșirii uneia din faptele astfel denumite în terminologia juridică.
Cu acest prilej, a fost abordată și tema consumului de alcool, tutun sau droguri, iar pliantele înmânate participanților au devenit exemplu grăitor pentru consecințele nefaste ale utilizării  acestora.
Elevii au adresat întrebări agentului-șef și-au exprimat dezaprobarea față de vicierea sănătății prin consumarea de substanțe care intoxică organismul. (Cristina L.)

Trimite email

duminic, 25 august 2019