Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Examenul de certificare a competențelor profesionale

Marți, la Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul” Oradea

Examenul de certificare a competențelor profesionale

La Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul” din Oradea, s-a desfășurat, astăzi, marți, 21 august, examenul de certificare a competențelor profesionale la Școala de Arte și Meserii, nivelul I, clasa a X-a, turism și alimentație publică, la calificările lucrători în alimentație, hoteluri și comerț.

I-am urmărit pe câțiva elevi la proba practică, în timp ce pregăteau produsele, în toate etapele, de la curățat și tăiat, la fiert sau prăjit, ornat și aranjat, dar și la servitul clientului la masă, și debarasat.
La absolvirea acestui nivel I, elevii primesc o diplomă de lucrător în alimentație de nivelul I, dar au posibilitatea să continue să studieze încă un an (de completare), spre a ajunge bucătar, ospătar sau cofetar, după susținerea examenului de nivel II, obținând astfel diploma de calificare în meserie. Și dacă doresc, mai pot face încă doi ani, după care își dau examenul de bacalaureat și ajung tehnicieni în gastronomie, după cum ne-a precizat maistrul instructor Marta Nogradi.
Ca la orice examen, și la cel de față, candidații au avut posibilitatea să studieze cele 32 de teme și subiectele, publicate pe internet. Din câte am observat, cel puțin la probele practice, candidații s-au descurcat bine, demonstrând cunoașterea alfabetului meseriei, dar și priceperi și deprinderi în tehnica servitului la masă. (Ovi Dan)
P. S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto (Examenul de certificare a competențelor profesionale).

 

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminică, 20 octombrie 2019