Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Să ne păstrăm sănătatea!”

Trei clase de la trei școli orădene - în parteneriat

„Să ne păstrăm sănătatea!”

Elevii a trei clase de la Liceul Teologic Ortodox “episcop Roman Ciorogariu” (clasa a III-a A, prof. Brege Elena Viorica), Școala cu clasele I-VIII „George Coșbuc” (clasa a II-a, prof. Búzási Noémi) și Liceul Teoretic German „Fr. Schiller” (clasa a IV-a, prof. Jakabffy Ellenes Emese), sunt implicați în derularea proiectului educațional „Să ne păstrăm sănătatea”.

Partenerii de la cele trei școli sunt coordonați în derularea proiectului de dr. Külüs Hajnalka de la fundația „Alma Mater” și conf. dr. Olivia Ligia Burtă - director la Centrul de cercetare în medicină de înaltă performanță din Oradea.
Proiectul urmărește: stimularea atenției elevilor către o modalitate de viață mai sănătoasă, formarea unei concepții și a unei conduite pozitive față de propriul corp, conștientizarea importanței igienei dentare (corporale) asupra sănătății întregului corp, respectarea regulilor de igienă personală de către toți membrii familiei.
Una dintre activitățile incluse în calendar s-a desfășurat, vineri, 29 octombrie 2010, la Facultatea de Medicină și Farmacie Oradea. Organizați pe trei centre de lucru, elevii au aflat despre microorganismele benefice și nocive pentru om. Fiecare clasă a recoltat – cu ajutorul studentelor de la facultate – trei probe care au fost apoi analizate folosind colorarea Gram. Elevii au putut observa la microscop bacteriile existente în locul de unde au fost recoltate.
În finalul activității, răspunsurile orale și participarea la activitatea practică au fost răsplătite cu diplome și premii din partea sponsorilor și organizatorilor. (Viorica Brege)

Trimite email

miercuri, 19 februarie 2020