Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Magia naturii ne invită la joacă”

Miercuri, lansarea proiectului Comenius

„Magia naturii ne invită la joacă”

Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Orizont” din Oradea, în parteneriat cu școlile speciale The Bridge School Business and Enterprise College, Telford, din Marea Britanie, Schule am Beilstein - Schule mit dem Förderschwerpunkt ganzheitliche Entwicklung, Kaiserslautern, Germania și Szkola Podstawowa nr 11 Oddzialami Integracyjnymi, Katowice, din Polonia, a lansat, miercuri (3 noiembrie 2010), proiectul „Magia naturii ne invită la joacă”.

Deschiderea oficială a proiectului a fost onorată de participarea gneralului adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Bihor, prof. Nicolae Ungur, bun cunoscător al programelor și proiectelor implementate în școlile speciale din Oradea și județul Bihor. Reprezentantul I.S.J. Bihor a felicitat partenerii pentru inițiativă și lansarea unui proiect pertinent, care își propune îmbunătățirea calității muncii cu elevii cu dizabilități din școlile partenere din Oradea, Marea Britanie, Germania și Polonia prin metodele și tehnicile de art-terapie.
Trei ateliere de lucru
Activitățile principale ale proiectului, privite prin prisma primei reuniuni de la Oradea, au fost structurate pe trei ateliere de lucru: 1.confecționarea unor instrumente muzicale din materiale naturale sau reciclabile 2. confecționarea jucăriilor din materiale naturale sau reciclabile 3. confecționarea jucăriilor tradiționale și instruirea elevilor privind jocurile tradiționale specifice culturii.
Aceasta ca urmare a faptului că în instituțiile școlare pentru elevi cu dizabilități, în cadrul activităților de predare-învățare se aplică diferite metode și tehnici de art-terapie, metode care includ: colajul, decupajul, modelajul, pictura și meloterapia; utilizarea ludoterapiei ca metodă de instruire, folosind jocurile și jucăriile tradiționale, confecționate din materiale naturale și educarea elevilor privind îngrijirea și protecția mediului/naturii (prin confecționarea unor obiecte/jucării din materiale reciclabile).
„Prin implementarea acestui proiect, profesorii implicați vor face schimb de experiență, discutând și analizând tehnicile de predare - învățare din școlile partenere, din Marea Britanie, Polonia și Germania și cele românești, cu scopul de a îmbunătăți procesul de predare-învățare realizat cu elevii cu cerințe educative speciale.
Prin participarea la activitățile din cadrul proiectului, elevii vor avea posibilitatea de a îmbina utilul cu plăcutul; își vor dezvolta motricitatea, abilitățile psihomotrice, funcțiile cognitive și toate funcțiile psihice, prin realizarea unor jocuri, jucării și instrumente muzicale pe care le vor utiliza mai apoi în activități distractive. Totodată, elevii și profesorii vor avea prilejul să afle lucruri noi și interesante despre colegii lor și țara căreia îi aparțin”, a declarat Angela Marușca, director al C.S.E.I. „Orizont”. (Ov. Dan)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „Magia naturii ne invită la joacă”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminic, 21 iulie 2019