Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Concursul național de creație literară și artistică „Domn, Domn, să-nălțăm!”

În atenția elevilor din clasele V-XII (din întreaga țară)

Concursul național de creație literară și artistică „Domn, Domn, să-nălțăm!”

În prezența inspectorului de specialitate, Florin Negruțiu, la Liceul Teologic Ortodox „ep. Roman Ciorogariu” din Oradea, a avut loc, vineri (5 noiembrie 2010), lasarea proiectului educativ „Domn, Domn să-nălțăm!”... care se dorește a fi un preambul al Nașterii Domnului”, după cum a ținut să sublinieze prof. dr. Gheorghe Lazăr Erdeli – directorul liceului.

 „Crăciunul constituie un prilej de bucurie în special pentru copii, existând numeroase tradiții legate de acesta. În mediul rural, obiceiurile strămoșești se mai păstrează încă, dar în cel urban spiritul Crăciunului tinde să dispară, fiind înlocuit cu aspectul comercial al sărbătorii. Acest proiect educativ urmărește redescoperirea semnificațiilor moral-religioase ale Nașterii Domnului. În acest sens, a fost lansat un concurs național de creație literară și artistică, expoziții, spectacole și activități de voluntariat.
Deoarece proiectul se adresează tuturor elevilor, indiferent de confesiune, credem că poate fi considerat o lecție de educație interculturală” a mai spus directorul liceului.
Dl inspector Florin Negruțiu și preotul profesor Dorel Leucea au felicitat gazdele și partenerii de proiect (de la Liceul Teoretic „Aurel Lazăr” - prof. Laura Lup și Grupul Școlar Sanitar „Vasile Voiculescu” – prof. Larisa Groze) pentru inițiativă și deschidere pentru toți copiii din țară, indiferent de naționalitate și confesiune, pentru a primi cu sufletul deschis vestea Nașterii Mântuitorului nostru Iisus Hristos.
Calendarul proiectului
Printr-o prezentare în power point realizată de Bianca Platona (din clasa a VIII-a A), „asistenta” coordonatorului de proiect, prof. Monica Dumitraș, ne-a fost adus la cunoștință calendarul proiectului:
*5-20 noiembrie 2010 – înscrierea online prin completarea și trimiterea fișei de înscriere
*2 decembrie – data limită de trimitere a lucrărilor participante la concurs (data poștei)
*10-16 decembrie – finalizarea evaluării lucrărilor participante la proiect
*17 decembrie - desemnarea câștigătorilor și spectacolul cultural-artistic „Domn, Domn să-nălțăm!”
*10-16 decembrie – expoziții cu lucrările elevilor participanți la concurs
*16-22 decembrie – activități de voluntariat
*ianuarie 2011 – trimiterea diplomelor online pentru toți participanții și publicarea rezultatelor pe www.didactic.ro și www.ovidan.ro
Teme orientative
Prin intermediul pliantului concursului, organizatorii țin să informeze pe toți participanții că nu se percepe taxă de participare, că fiecare profesor îndrumător poate participa cu maximum cinci lucrări, un elev putând participa doar la o singură secțiune din cele patru: creație literară (proză, poezie, eseu), prezentări power point, decorațiuni de Crăciun, pictură pe sticlă sau lemn.
Organizatorii concursului au trecut în pliant și cinci teme orientative: Nașterea Domnului, Crăciunul văzut prin ochi de copil, Importanța Nașterii Domnului pentru lumea creștină, Spiritualitate și tradiție, O, ce veste minunată etc.
Se pot înscrie la concurs elevi ai claselor V-XII.
Formularul de înscriere va fi completat și trimis online la adresa de e-mail: concurs.Craciun88@yahoo.com sau concurs_craciun@yahoo.com până la data de 20 noiembrie 2010.
Acordul de parteneriat completat și ștampilat va fi trimis online împreună cu fișa de înscriere sau prin poștă cu lucrările copiilor. Lucrările elevilor vor fi trimise prin poștă până la data de 2 decembrie 2010 (ștampila poștei) la adresa: Liceul Teologic Ortodox „episcop Roman Ciorogariu” Oradea (str. Aluminei, nr. 88, județul Bihor, cod 410303).
Echipa de proiect și parteneri
Așadar, proiectul este rodul muncii în echipă a colectivului de dascăli al liceului, în frunte cu directorul – prof. dr. Gheorghe Lazăr Erdeli, coordonator – prof. Monica Dumitraș, echipa de proiect: Radu Rus și Adriana Oprea – directori adjuncți, pr. prof. Dorel Leucea, prof. de religie Florica Popovici, prof. Georgeta Bulinschi, elev Bianca Platona – reprezentantul Consiliului elevilor; parteneri: Inspectoratul Școlar Județean Bihor, Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei, C.C.D. Bihor, Agenția pentru Protecția Mediului Bihor, Grupul Școlar Sanitar „Vasile Voiculescu” Oradea și Liceul Teoretic „Aurel Lazăr” Oradea. (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Concursul național de creație literară și artistică „Domn, Domn, să-nălțăm!” 

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

sâmbătă, 14 decembrie 2019