Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Sărbătoarea „dovlecilor” la Sudrigiu

”Să ne distrăm de Halloween!”

Sărbătoarea „dovlecilor” la Sudrigiu

Halloween-ul este o sărbătoare celebrată în noaptea de 31 octombrie în special în Statele Unite, Canada, Marea Britanie și Irlanda, însă în ultimul timp din ce în ce mai mult și în România...

Pentru că începând cu data de 1 noiembrie, copiii urmau să ia o minivacanță, am hotărât ca Halloween-ul să vină mai repede la grădinița și școala noastră.
  Astfel, în cadrul proiectulului ”Să ne distrăm de Halloween!”, coordonat de prof. Cristina Tirla și Ioana Chiorean, vineri, 29 octombrie 2010, la Școala cu clasele I-IV din Sudrigiu s-au desfășurat o serie de activități care au  avut ca obiective specifice: dobândirea de către preșcolari și elevi a unor cunoștințe cu privire la originea sărbătorii de Halloween; aplicarea cunoștințelor dobândite la orele de limba engleză prin interpretarea de poezii și cântece de Halloween; folosirea imaginației copiilor în crearea de decoruri specifice sărbătorii și costumelor de carnaval; stimularea spiritului de competiție prin participarea la jocuri și concursuri.
 Evenimentul a debutat cu  împodobirea sălii cu decoruri de Halloween. A urmat concursul pentru cel mai frumos „jack-o-lantern”(felinar din bostan), parada măștilor și alegerea celor mai reușite costumații; „Trick or Treat!”- păcăleli și împărțirea dulciurilor.  Se poate spune că Halloween-ul este o sărbătoare haioasă, care îi ajută pe copii să interacționeze, să înlăture frica. (Ioana C.)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Sărbătoarea „dovlecilor” la Sudrigiu.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 19 iunie 2019