Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

O masă rotundă

Deținătorii Steagului Verde au ieșit la rampă cu

O masă rotundă

Deși era vacanță la ciclul primar, la Școala cu clasele I-VIII „Avram Iancu“ din Oradea, s-a organizat o masă rotundă.

Aceasta a fost  inițiată de direcțiunea școlii în urma participării instituției noastre la programul Eco-școala și obținerii Steagului Verde. Au răspuns invitației noastre dascăli de la Liceul de Artă, Școala nr. 11, școlile gimnaziale „Oltea Doamna” și „Dimitrie Cantemir”, grădinițele nr. 44 și 23.
Coordonatorul programul Eco-școala derulat de școala noastră, domnișoara Cîrciumaru Stelieana, a fost cea care a condus întâlnirea într-un ambient familial și colegial. În calitate de gazde, au susținut-o dl director adjunct Velimirovici Cosmin, consilierul educativ, doamna profesor Felicia Goina și prof. Monica Toader.
 Scopul acestei mese rotunde a fost de a le face cunoscute și altor unități de învățământ din orașul nostru experiența noastră, în vederea înscrierii acestora în astfel de programe.
Au fost prezentate programele ce se află în oferta CCDG (o organizație neguvernamentalǎ ce furnizează programe educaționale de calitate, în  scopul unui mediu sustenabil): Eco-Schools, programul LeAF – Learning About Forest - Să învățăm despre pădure, programul Young Reporters for the Environment (YRE), patrula Eco, Eco-fotografia anului, U4 Energy...
Cei prezenți au putut răsfoi câteva publicații utile în desfășurarea activităților din cadrul acestor programe, de exemplu: almanahul De ce, Pledoarie pentru viață – exemple de bună practică în educația pentru mediu, Eco motive pe portative, alfabetul Eco...
  Întâlnirea s-a încheiat  cu mulțumiri din partea celor prezenți pentru organizarea unei astfel de mese rotunde cu scop constructiv. Atât gazdele cât și musafirii speră ca în viitorul apropiat să facă parte din familia ECO, putând derula activități comune în acest sens.(Dorina T.)

Trimite email

duminic, 25 august 2019