Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Cartea mea de căpătâi

Preșcolarii de ieri, învățăceii de azi

Cartea mea de căpătâi

În urma derulării proiectului județean „Preșcolarii de ieri, învățăceii de azi”, coordonat de prof. Ursan Dorina (de la Școala cu clasele I-VIII nr. 16), prof. Pădurean Maria (de la Liceul Teoretic „Lucian Blaga”) și prof. Bortoș Lidia și ed. Deac Marcela (de la Grădinița nr. 20 din Oradea), în colaborare cu alte școli, biserici, C.C.D. Bihor și Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai”, elevii din clasa a V-a au dus cărți confecționate de ei, preșcolarilor de la Grădinița nr. 20 și i-au ajutat pe aceștia să realizeze și ei un album.

Prima temă din proiect este „Cartea mea de căpătâi”. Desigur că preșcolarii au decupat diverse imagini cu orașul nostru și apoi le-au lipit cu multă pasiune. Proiectul de față are drept scop promovarea dialogului și comunicării între preșcolari și elevii din școli și medii diferite, iar drept obiective: îmbogățirea universului  de cunoaștere prin cooperarea și stabilirea unor relații de colaborare și prietenie, între colectivele de elevi, prin derularea în comun a activităților propuse; dezvoltarea capacităților de comunicare și interrelaționare între elevii școlilor și preșcolari; stimularea și promovarea modalităților variate de exprimare (creații literare, plastice), înclinațiilor, aptitudinilor și talentelor artistice ale elevilor, în vederea dezvoltării unor capacități, încă de la această vârstă. Durata acestuia este de un an școlar.
Pe când lucrau mai bine, s-a declanșat și alarma de prevenire a incendiului, așa că, toți, cu mic cu mare, am ieșit cât mai repede din grădiniță. A fost nemaipomenit de interesantă această experiență. (Dorina Ursan)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Cartea mea de căpătâi.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminic, 25 august 2019