Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Eu și lumea mea

Proiect multicultural la Grădinița din Sânmartin

Eu și lumea mea

Miercuri, 10 noiembrie 2010, la Grădinița (cu program prelungit) din Sânmartin, a avut loc lansarea proiectului multicultural „Eu și lumea mea”, respectiv la grupa mare (grupa Ursuleților).

Prima activitate a însemnat un eveniment special, cu titlul „Happy Halloween”, organizat de inițiatorii proiectului, doamnele ed. inst. Szabó Andrea și Șerfezi Erika.
Scopul întâlnirii a constat în cunoașterea de către copii a unor aspecte, tradiții și obiceiuri legate de cultura popoarelor vorbitoare de limbă engleză, aceasta realizându-se, în special, în cadrul activităților opționale de limbă engleză și al altor activități îndrăgite de copii. Activitatea, păstrându-și caracterul interactiv, cu care părinții Ursuleților sunt deja familiarizați, a urmărit cimentarea   relației strânse între copil, cadru didactic și părinte, care duce astfel la optimizarea procesului instructiv-educativ.
Willow, the witch and Jack, the pumpkin,  împreună cu Ursuleții, au demonstrat părinților cunoștințele pe care le au copiii despre sărbătoarea de Halloween, cunoștințe dobândite în cadrul activităților de învățare a limbii engleze. Părinții au apreciat jocurile de rol din cadrul The Puppet Show, The Yes or No Game, The Magic Dice, Simon says și altele.
În a doua parte, copiii, ajutați de mămici și tătici au pregătit meniul pentru petrecerea de  Halloween, transformând gogoșii, biscuiții  și budinca, pregătite de părinți, în păianjeni și alte insecte delicoase și haioase... numai bune de mâncat.
Cel mai așteptat moment a fost Parada costumelor, unde copiii și părinții și-au demonstrat abilitățile și talentul în a crea costume haioase, pline de fantezie și mister. Costumele copiilor  au fost jurizate și premiate de trei membri ai comisiei, dna profesor Domnica Pantea, directorul Școlii cu clasele I-VIII din Sânmartin, dna  Danciu Magdalena, profesor universitar doctor la Universitatea din Oradea și dna ed. Aurina Man, coordonator al Grădiniței din Sânmartin.
Parada s-a încheiat cu Dansul fantomei, un joc distractiv, îndrăgit de copii. După premierea copiilor cu diplome și premii, s-a încins distracția și a început „devorarea  păianjenilor” și a celorlalte insecte „fioroase” gătite de ei și de părinții lor. (Andrea Szabó)
P.S. Pentru mai multe poze, accesași Galeria foto: Eu și lumea mea.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 17 mai 2021