Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Dezvoltarea personalității copiilor prin dragoste, grijă și educație

La Grădinița „Samuel” din Tinăud

Dezvoltarea personalității copiilor prin dragoste, grijă și educație

Grădinița ,,Samuel” din Tinăud este o unitate de educație preșcolară care și-a început activitatea în baza unor condiții create printr-un parteneriat cu BISERICA METODISTĂ și INFANT SCHOOL din NETTLEHAM ANGLIA, fiind susținută de BISERICA BAPTISTĂ din TINĂUD.

Acestui parteneriat s-a alăturat și SPURGEON CHILD”S CARE UK, o organizație internațională, caritabilă, din dorința de a sprijini copiii, dar nu exclusiv din grupuri dezavantajate, marginalizate, prin educație preșcolară.
Viziunea grădiniței noastre este aceea de a contribui la dezvoltarea personalității copiilor prin dragoste, grijă și educație, într-un mediu creștin și în același timp modern, ținând cont de diversitatea copiilor în comunitate, diversitatea ritmurilor și posibilităților lor de învățare, interesele și abilitățile pe care aceștia le manifestă.
Grădinița funcționează cu program normal/ două grupe combinate. Grădinița „Samuel” folosește planurile de învățământ și programele preșcolare aprobate de MECI prin Legea nr.268/2003.       
 Programul zilnic este între 8.00 – 13.00 și cuprinde: activități de dezvoltare personală, jocuri și activități didactice alese și activități pe domenii experiențiale.       
Grădinița „Samuel” structurează și completează în fiecare an școlar conținutul ofertei educaționale cu noi elemente, astfel încât ea să corespundă optim nevoilor de formare intelectuală și somatică a copilului de vârstă preșcolară.
Prin grija partenerilor noștri beneficiem de un spațiu pentru activitățile grădiniței dotat corespunzător vârstei preșcolare, un parc de joacă minunat pentru activitățile în aer liber, o bază didactică și de joc bogată, variată și modernă. Oferim șansa copiilor de a face primii pași în lumea informaticii, grădinița fiind dotată în acest sens cu calculatoare.
Beneficiile învățământului preșcolar sunt  atât pe termen scurt, dar mai ales pe termen lung în ce privește socializarea, dezvoltarea personalității copilului.
„Într-o  comunitate în care se dorește binele, progresul și bunăstarea cetățenilor ei, toate acțiunile sunt duse la îndeplinire printr-un efort unanim al factorilor care pot, trebuie și vor să intervină”, după cum ne-a declarat prof. Georgeta–Livia Achim, directorul grădiniței.
Satul Tinăud, atestat din 1219
Satul Tinăud este atestat documentar din 1219 și este amplasat pe malul drept al Crișului Repede, în partea de N-V a României, în județul Bihor, la o distanță de 40 km de municipiul Oradea, și la o distanță de 2 km de orașul Aleșd, de o parte și de alta a șoselei internaționale E 60. Renumele satului este dat de biserica ortodoxă din piatră construită în 1658 - 1659, care impresionează atât prin vechimea ei, cât mai ales prin decorul arhitectural din interior (Bocșan, 2001). Preotul satului, Ovidiu Bocșan, afirmă că biserica de piatră din Tinăud a fost ridicată de Constantin Șerban din banii săi, în anul 1658 - 1659, (Bocșan,  2001).
Concurs pentru două posturi de educatoare
Consiliul director al Asociației SPURGEON Bihor, care patronează Grădinița „SAMUEL” din Tinăud, anunță concurs în data de 16 noiembrie 2010 pentru ocuparea a două posturi vacante de educatoare la Grădinița din Tinăud.
Concursul va avea loc marți, 16 noiembrie 2010, la ora 14.00.
Pentru alte detalii, contactați conducerea grădiniței (adresa: Tinăud nr. 82, tel. 0747/ 759.049; cod 415 103, județul Bihor).
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Dezvoltarea personalității copiilor prin dragoste, grijă și educație.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

sâmbătă, 28 martie 2020