Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 noiembrie 2021

1.Ziua de 29 noiembrie, luni, este zi liberă în sistemul public – hotărârea a fost publicată în Monitorul Oficial / Elevii, copiii, studenții și profesorii din școlile, grădinițele și universitățile publice vor avea o perioadă de cinci zile libere
Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că Guvernul va aproba în ședința de azi declararea zilei de 29 noiembrie ca zi nelucrătoare în sistemul public. Elevii și profesorii nu vor mai merge la ore pe 29 noiembrie, având astfel trei zile fără școală în intervalul 29 noiembrie – 1 decembrie. La acestea se adaugă weekendul, iar perioada de zilele libere este astfel de cinci zile. Revenirea la școală ar urma să aibă loc joi, pe 2 decembrie 2021. Hotărârea de Guvern se aplică în toate instituțiile publice, deci și în universitățile de stat.
„Pe data de 29 va fi zi liberă”, a anunțat Ciucă la începutul ședinței de Guvern.

2. Nivelul „catastrofal” al studenților, reducerea numărului de ore de curs și frauda masivă de la examenele online, criticate de un profesor de la o universitate din Franța
Un profesor de drept public ce predă la Université de Bretagne Occidentale (U.B.O.) a criticat într-un e-mail intern nivelul studenților și decizia scăderii numărului de ore, informează lefigaro.fr. Lectorul și-a descris studenții ca fiind nepregătiți, susține că au un nivel ,,catastrofal” și vorbește despre existența unei fraude masive nepedepsite.
Cadrul didactic, Erwan Le Cornec, avertizează în e-mail că universitatea U.B.O. va deveni o variantă de rezervă a absolvenților de liceu, dacă aceștia nu intră unde își doresc. Un alt aspect menționat de profesor se referă la fraudarea examenelor, dacă acestea sunt organizate la distanță: „în plus, putem trișa dacă, din întâmplare, se organizează examene la distanță”, a spus acesta, citat de publicația franceză.
Jurnaliștii din Hexagon notează că profesorul ar fi întocmit rapoarte bazate pe dovezi și ar fi adus la cunoștința conducerii universității frauda de la examenele online încă din luna februarie a acestui an. Este vorba de câteva zeci de studenți care ar fi în această situație, conform Le Figaro. Profesorul a declarat că urmează să sesizeze autoritățile judiciare în privința aceasta, în situația în care conducerea universității va recunoaște că a trecut cu vederea acțiunea imorală a studenților.
„Cum să explic că studenții, care nu cunosc cu adevărat o materie (avem doar 27,5 ore de lecții pe semestru) și care trebuie să acumuleze informații de la multe alte materii, într-un timp foarte scurt, ar putea să-mi citeze hotărâri judecătorești, precizând data exactă, numărul cauzei și numele părților? (…) La universitate nivelul a devenit, din păcate, catastrofal. Am 25 de ani de serviciu public și văd că doar s-a deteriorat”, a spus profesorul, citat de cunoscuta publicație franceză.
El a fost sprijinit de către colegi, cadre universitare, dar și de la profesorii de liceu. Cu toate acestea, a primit și amenințări cu moartea: „Am găsit etichete pe ușa biroului meu: „RIP”, „to death facho”, spune Erwan Le Cornec, citat de Le Figaro.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
19 octombrie 2021
Campanie susținută de BCR, prin proiectul Școala de Bani
Concurs național, cu premii, pentru elevii din clasele P-IV, lansat de Școala de Bani, BCR. Înscrierile sunt deschise până pe 15 noiembrie și pot fi făcute de învățători

Un nou concurs de creație – desene și picturi – este lansat la nivel național în cadrul proiectului “Școala de Bani“, pentru elevii din clasele primare. Sunt invitați să se înscrie, prin învățători, copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 11 ani, cu desene sau picturi pe temele: educație pentru mediu, educație financiară. Termenul de înscriere este 15 noiembrie, iar premiile sunt atractive: școlile pot obține titlul de ,,Școala Banilor Bine-Crescuți”, participanții primesc seturi întregi de cărți și, în școli, se vor organiza ateliere de educație financiară pentru cei mici.
Concursul se desfășoară în perioada 13 octombrie – 15 decembrie 2021 și se adresează elevilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 11 ani, care vor reprezenta astfel școala la care învață. Fiecare școală doritoare trebuie să își înscrie cele mai reușite 12 desene realizate de către elevii săi, pe site-ul concursului. Desenele trebuie să atingă una dintre cele trei teme, la alegere:
• “Economisesc pentru visul meu”
• “La ce ne ajută banii?”
• “Avem grijă de resursele mediului înconjurător”.
Lucrările pot fi realizate în orice tehnică de compoziție: ulei, acuarelă, creion, peniță, colaj, ceracolor etc.


Dezvoltarea personalității copiilor prin dragoste, grijă și educație

La Grădinița „Samuel” din Tinăud

Dezvoltarea personalității copiilor prin dragoste, grijă și educație

Grădinița ,,Samuel” din Tinăud este o unitate de educație preșcolară care și-a început activitatea în baza unor condiții create printr-un parteneriat cu BISERICA METODISTĂ și INFANT SCHOOL din NETTLEHAM ANGLIA, fiind susținută de BISERICA BAPTISTĂ din TINĂUD.

Acestui parteneriat s-a alăturat și SPURGEON CHILD”S CARE UK, o organizație internațională, caritabilă, din dorința de a sprijini copiii, dar nu exclusiv din grupuri dezavantajate, marginalizate, prin educație preșcolară.
Viziunea grădiniței noastre este aceea de a contribui la dezvoltarea personalității copiilor prin dragoste, grijă și educație, într-un mediu creștin și în același timp modern, ținând cont de diversitatea copiilor în comunitate, diversitatea ritmurilor și posibilităților lor de învățare, interesele și abilitățile pe care aceștia le manifestă.
Grădinița funcționează cu program normal/ două grupe combinate. Grădinița „Samuel” folosește planurile de învățământ și programele preșcolare aprobate de MECI prin Legea nr.268/2003.       
 Programul zilnic este între 8.00 – 13.00 și cuprinde: activități de dezvoltare personală, jocuri și activități didactice alese și activități pe domenii experiențiale.       
Grădinița „Samuel” structurează și completează în fiecare an școlar conținutul ofertei educaționale cu noi elemente, astfel încât ea să corespundă optim nevoilor de formare intelectuală și somatică a copilului de vârstă preșcolară.
Prin grija partenerilor noștri beneficiem de un spațiu pentru activitățile grădiniței dotat corespunzător vârstei preșcolare, un parc de joacă minunat pentru activitățile în aer liber, o bază didactică și de joc bogată, variată și modernă. Oferim șansa copiilor de a face primii pași în lumea informaticii, grădinița fiind dotată în acest sens cu calculatoare.
Beneficiile învățământului preșcolar sunt  atât pe termen scurt, dar mai ales pe termen lung în ce privește socializarea, dezvoltarea personalității copilului.
„Într-o  comunitate în care se dorește binele, progresul și bunăstarea cetățenilor ei, toate acțiunile sunt duse la îndeplinire printr-un efort unanim al factorilor care pot, trebuie și vor să intervină”, după cum ne-a declarat prof. Georgeta–Livia Achim, directorul grădiniței.
Satul Tinăud, atestat din 1219
Satul Tinăud este atestat documentar din 1219 și este amplasat pe malul drept al Crișului Repede, în partea de N-V a României, în județul Bihor, la o distanță de 40 km de municipiul Oradea, și la o distanță de 2 km de orașul Aleșd, de o parte și de alta a șoselei internaționale E 60. Renumele satului este dat de biserica ortodoxă din piatră construită în 1658 - 1659, care impresionează atât prin vechimea ei, cât mai ales prin decorul arhitectural din interior (Bocșan, 2001). Preotul satului, Ovidiu Bocșan, afirmă că biserica de piatră din Tinăud a fost ridicată de Constantin Șerban din banii săi, în anul 1658 - 1659, (Bocșan,  2001).
Concurs pentru două posturi de educatoare
Consiliul director al Asociației SPURGEON Bihor, care patronează Grădinița „SAMUEL” din Tinăud, anunță concurs în data de 16 noiembrie 2010 pentru ocuparea a două posturi vacante de educatoare la Grădinița din Tinăud.
Concursul va avea loc marți, 16 noiembrie 2010, la ora 14.00.
Pentru alte detalii, contactați conducerea grădiniței (adresa: Tinăud nr. 82, tel. 0747/ 759.049; cod 415 103, județul Bihor).
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Dezvoltarea personalității copiilor prin dragoste, grijă și educație.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 3 decembrie 2021