Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
19 martie 2023

Simulare Evaluarea Națională 2023, proba scrisă la Limba română. Elevii de clasa a VIII-a susțin luni repetiția pentru examenul din iunie – procedură și modele de subiecte
...................................
Luni, 20 martie, încep simulările pentru Evaluarea Națională la clasa a VIII-a, cu proba la Limba și literatura română. Accesul în sălile de examen se face între 8.00 și 8.30, conform procedurii transmise de Ministerul Educației în țară zilele trecute, iar elevii trebuie să aibă cu ei un document de identitate: certificat de naștere ori carte de identitate, potrivit informațiilor transmise în școli.
Calendarul complet și modele de subiecte, mai jos în articol.
Joi, 16 martie, Ministerul Educației a publicat, pe edu.ro, ghidul simulării pentru examenele naționale. Potrivit acestuia, repartizarea elevilor se realizează astfel încât aceștia să fie așezați câte unul în bancă în ordine alfabetică pe fiecare clasă, astfel încât colectivele să nu fie amestecate. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Rezultatele obținute la simulările naționale nu sunt afișate și nu sunt făcute publice, conform documentului. În procedură se arată că „rezultatele obținute de elevi la simulările naționale sunt comunicate acestora și analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare ale elevilor”. Rezultatele obținute la simulare nu se contestă și nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați, scrie pe edu.ro.

”Timpul de lucru pentru completarea casetei de identificare este de 15 minute; timpul efectiv de lucru pentru fiecare probă scrisă este de 120 de minute și începe după completarea casetei de identificare”, conform informării de la Minister din 8 februarie.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
19 martie

România, țara cu cei mai puțini copii de peste 4 ani care merg la grădiniță, din Uniunea Europeană – raport / Peste 17% nu sunt înscriși în învățământ / Din toamnă, grupa mijlocie devine obligatorie
..........................................

România are cea mai scăzută rată de participare în învățământul preșcolar din UE pentru copiii între 4 ani și vârsta oficială de înscriere în învățământul obligatoriu, potrivit raportului privind starea învățământului pe anul 2021-2022, publicat de Ministerul Educației recent. Practic, peste 17% dintre copiii de peste 4 ani nu sunt înscriși în grădiniță.
În prezent, doar grupa mare de la grădiniță este obligatorie, urmând ca cea mijlocie să devină obligatorie până cel mai târziu în 2023, iar grupa mică până în anul 2030, potrivit legii Educației nr. 1/2011.
Datele care plasează România alături de Bulgaria, ultimele în clasamentul țărilor cu cea mai scăzută rată de participare în învățământul preșcolar – 82,4% – sunt preluate de la Eurostat în raportul Ministerului Educației...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
5 martie 2023

30 de burse de câte 5.000 de lei pe an școlar, acordate elevilor de clasa a VIII-a din mediul rural pentru a merge la liceu. Printre criterii: nota la Evaluarea Națională 2023, performanța școlară și veniturile familiei
.......................................................
30 de elevi de clasa a VIII-a care provin din mediu rural pot fi susținuți prin burse de câte 5.000 de lei în fiecare an de liceu, în funcție de nota de la Evaluarea Națională 2023 și câteva condiții precum notele din gimnaziu, participarea la concursuri și veniturile părinților, potrivit unui comunicat al Fundației Rădăcini Group, primit de EduPedu.ro.
Pentru a fi eligibil, o condiție este ca aplicantul să fie elev în clasa a VIII-a în anul școlar 2022-2023 la o școală gimnazială din mediul rural, în județele din programul fundației organizatoare: Argeș, Buzău, Brăila, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Ialomița, Prahova, Teleorman, Tulcea, Vaslui și Vrancea.
Bursele ,,pot acoperi cheltuieli privind cazarea elevilor, cheltuielile de deplasare, cheltuielile de întreținere: hrană, îmbrăcăminte, rechizite sau parte din taxa școlară în cazul unui liceu privat, pentru toți cei patru ani de liceu. Nu sunt necesare documente justificative pentru modul cum au fost cheltuite sumele de bani primite ca bursă”, scrie în comunicatul de presă primit de EduPedu.

Formarea de priceperi și deprinderi necesare integrării lor în școală și în comunitate

Grădinița „Elim” din Hotar

Formarea de priceperi și deprinderi necesare integrării lor în școală și în comunitate

Grădinița „Elim” din Hotar funcționează ca instituție de învățământ preșcolar din anul 1996, având un partener extern, ca și sponsor: Crișul Trust din Anglia.

 În primii doi ani, am funcționat cu o singură grupă de copii, dar din cauza numărului mai mare de copii dornici să frecventeze grădinița noastră, am ajuns la două grupe combinate: mică- mijlocie și mare-pregătitoare.
De la început, ne-am bucurat de sprijin din partea Bisericii Baptiste și a cetățenilor din Hotar. Mobilierul, materialele didactice și de joc cu care ne-am început activitatea au fost donate de persoane fizice din zonă, chiar de către copii, care au încurajat și sprijinit în acest fel procesul de educare a preșcolarilor.
 În perioada 1998-2006, grădinița a fost filială a fundației Spurgeon România, alături de alte 12 grădinițe din țară și Republica Moldova. Personalul grădiniței a fost format începând din acel moment din două cadre didactice și o îngrijitoare. De-a lungul anilor, au muncit în grădinița noastră: Ramona Drimbea, Olimpia Pop, Mariana Banc - educatoare, Ileana Chirilă - îngrijitoare, precum și voluntari: Ovidiu Drimbea - inginer, Zorica Gheorghiaș, Alexandru Gheorghiaș, Anca Pleș, Miere Crina-profesori de engleză, Pavel Drimbea-șofer.
 De trei ani, activitatea grădiniței noastre este coordonată de Asociația Spurgeon Bihor, timp în care preocuparea noastră de bază a rămas aceeași: echiparea copiilor, formarea de priceperi și deprinderi necesare integrării lor în școală și în comunitate. Beneficiarul direct - copilul, dar și calitatea actului didactic, perfecționarea cadrelor didactice sunt obiectivele pe care le urmărim zi de zi.
În abordarea noii programe pentru învățământul preșcolar, grădinița noastră ia în considerație modalitățile de armonizare a politicii educaționale cu cerințele și nevoile comunității locale.
 Programul respectă legislația în vigoare, Legea Învățământului, Regulamentul de funcționare a învățământului preșcolar, precum și Ordine și Decizii ale forurilor superioare.
Grădinița, ca parte integrantă a învățământului preuniversitar, are scopul de a oferi copiilor aflați la vârstă preșcolară condițiile necesare pentru o dezvoltare normală și deplină. În planul curriculumului educația preșcolarului urmărește:
obiective cognitive de limbaj; obiective psiho-motorii și de educare fizică armonioasă; obiective de educare a afectivității; obiective ale educării esteticului; obiective ale educației pentru societate.
Misiunea noastră
Dorim să satisfacem nevoia fiecărui copil de a fi iubit, apreciat, de a se simți important, folositor.
 Modelarea caracterului, formarea personalității, dobândirea deprinderilor, abilităților și a competențelor specifice educației timpurii, precum și dezvoltarea creativității prin comunicare în sinceritate, dragoste creștină și responsabilă, este misiunea pe care o vom duce la îndeplinire cu responsabilitate și dăruire.
 (instit. Ramona Drimbea)
 Concurs pentru un post de educatoare
Consiliul director al Asociației SPURGEON Bihor, care patronează Grădinița „ELIM” din Hotar, anunță concurs în data de 16 noiembrie 2010 pentru ocuparea unui post vacant de educatoare la Grădinița din Hotar.
Concursul va avea loc marți, 16 noiembrie 2010, la ora 14.00.
Pentru alte detalii, contactați conducerea grădiniței (adresa: sat Hotar, nr. 64, tel. 0745/ 572.157, cod 417 606, județul Bihor).
P.S.Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Formarea de priceperi și deprinderi necesare integrării lor în școală și în comunitate.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

Sunday, 28 May 2023