Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Sâmbătă seara, break dance, premierea, gala și show-ul campionilor mondiali

Festivalul-concurs “Nymphea Dance 2007”

Sâmbătă seara, break dance, premierea, gala și show-ul campionilor mondiali

Festivalul-concurs “Nymphea Dance” a continuat, sâmbătă seara, pe scena Teatrului de Stat cu secțiunea break dance, la care au participat cinci trupe: Big Bounce București, Supersonic București, Sens Unic Zalău, Bboys Nation Oradea și Original Oradea. Fiecare și-a prezentat cartea de vizită în cadrul unui show, după care au urmat concursul, premierea câștigătorilor celor două secțiuni (hip hop și break dance), gala, și show-ul campionilor mondiali, trupa Flawless din Anglia.

Seara magică, așa după cum o prevestise Levi Mihuț (de la microfon), a fost deschisă de breakeri.
Din cele cinci trupe, doar patru au intrat în concurs. În urma confruntărilor directe, în finala mică s-au întâlnit Bboys Nation Oradea și Supersonic București; au câștigat  bucureștenii, iar în finala mare, s-au confruntat, de la egal la egal, cu o răbufnire a orgoliilor rănite, stinsă urgent de Levi și membrii juriului, Big Bounce București și Original Oradea. Pentru departajare, a fost nevoie de o nouă rundă, de data aceasta doar între reprezentanții celor două trupe. Astfel, au ieșit orădenii pe locul II (ratând cele șapte milioane).
M&Q-campioni "naționali"
După premierea câștigătorilor la break dance și o pauză … consistentă, a urmat regalul trupei Flawless din Anglia, campionii  mondiali IDO hip hop, Bremen 2006. Ei au dat lecții atât la coregrafie, tehnică și organizare, cât și la disciplină, stil și eleganță. Acum am realizat cu adevărat ceea ce înseamnă pentru campionii mondiali coregraful Marlon "Swoosh" Wallen, care a adus trupei Flawless două titluri importante - Cea mai bună formație street dance 2005 - Anglia, și Cea mai bună coregrafie de grup 2006. Îmbucurător este faptul că și sala s-a ridicat la înălțimea campionilor, răsplătindu-i cu aplauze la scenă deschisă, făcând astfel dovada că apreciază exact valoarea prestației campionilor.
Misiunea de a anunța premiile câștigătorilor secțiunii hip hop i-a revenit directorului Fundației Române pentru Tineret Bihor, Gabi Chevari, omul total, căruia i se datorează organizarea și desfășurarea la standarde europene a celor cinci ediții ale Festivalului-concurs „Nymphea Dance”, și performanța de a aduce, an de an, juriu internațional, alcătuit din campioni…
La secțiunea hip hop, pe primele cinci locuri s-au clasat: Supersonic București – locul V, Bizar Oradea – locul IV, Shadows Constanța – locul III, Get Lost Oradea – locul II, M&Q – locul I.
De remarcat coregrafia de înaltă clasă europeană realizată de Levi pentru M&Q, și frumoasa surpriză pe care i-au făcut-o lui Darius Domocoș junioarele trupei Get Lost (locul II, "național", după locul I, județean).
Trupa Flawless și-a demonstrat clasa mondială
Campioanele naționale de anul trecut, componentele trupei Bizar, au prefațat gala cu un moment coregrafic îndelung aplaudat.
La gala laureaților celei de-a V-a ediții a Festivalului-concurs „Nymphea Dance”, i-am revăzut la lucru pe ocupanții primelor trei locuri ale podiumului de premiere: M&Q, Get Lost și Shadows.
Ultimul cuvânt al serii magice l-au avut tot campionii mondiali, care au revenit cu un număr la fel de bine primit de publicul orădean, înnobilat de participanții la festival.
Una peste alta, calitatea festivalul a mulțumit publicul, juriul s-a străduit să aprecieze cât mai exact valoarea concurenților, iar invitații speciali au confirmat valoarea, demonstrându-și clasa mondială.
Astăzi (duminică), de la ora 18,00, toți iubitorii dansului hip hop, și nu numai, sunt așteptați la sala festivă a Casei Tineretului, la o întâlnire cu campionii mondiali. (Ovi Dan)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto (Sâmbătă seara, break dance, premierea, gala și show-ul campionilor mondiali).

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

sâmbătă, 16 octombrie 2021