Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Sâmbătă seara, break dance, premierea, gala și show-ul campionilor mondiali

Festivalul-concurs “Nymphea Dance 2007”

Sâmbătă seara, break dance, premierea, gala și show-ul campionilor mondiali

Festivalul-concurs “Nymphea Dance” a continuat, sâmbătă seara, pe scena Teatrului de Stat cu secțiunea break dance, la care au participat cinci trupe: Big Bounce București, Supersonic București, Sens Unic Zalău, Bboys Nation Oradea și Original Oradea. Fiecare și-a prezentat cartea de vizită în cadrul unui show, după care au urmat concursul, premierea câștigătorilor celor două secțiuni (hip hop și break dance), gala, și show-ul campionilor mondiali, trupa Flawless din Anglia.

Seara magică, așa după cum o prevestise Levi Mihuț (de la microfon), a fost deschisă de breakeri.
Din cele cinci trupe, doar patru au intrat în concurs. În urma confruntărilor directe, în finala mică s-au întâlnit Bboys Nation Oradea și Supersonic București; au câștigat  bucureștenii, iar în finala mare, s-au confruntat, de la egal la egal, cu o răbufnire a orgoliilor rănite, stinsă urgent de Levi și membrii juriului, Big Bounce București și Original Oradea. Pentru departajare, a fost nevoie de o nouă rundă, de data aceasta doar între reprezentanții celor două trupe. Astfel, au ieșit orădenii pe locul II (ratând cele șapte milioane).
M&Q-campioni "naționali"
După premierea câștigătorilor la break dance și o pauză … consistentă, a urmat regalul trupei Flawless din Anglia, campionii  mondiali IDO hip hop, Bremen 2006. Ei au dat lecții atât la coregrafie, tehnică și organizare, cât și la disciplină, stil și eleganță. Acum am realizat cu adevărat ceea ce înseamnă pentru campionii mondiali coregraful Marlon "Swoosh" Wallen, care a adus trupei Flawless două titluri importante - Cea mai bună formație street dance 2005 - Anglia, și Cea mai bună coregrafie de grup 2006. Îmbucurător este faptul că și sala s-a ridicat la înălțimea campionilor, răsplătindu-i cu aplauze la scenă deschisă, făcând astfel dovada că apreciază exact valoarea prestației campionilor.
Misiunea de a anunța premiile câștigătorilor secțiunii hip hop i-a revenit directorului Fundației Române pentru Tineret Bihor, Gabi Chevari, omul total, căruia i se datorează organizarea și desfășurarea la standarde europene a celor cinci ediții ale Festivalului-concurs „Nymphea Dance”, și performanța de a aduce, an de an, juriu internațional, alcătuit din campioni…
La secțiunea hip hop, pe primele cinci locuri s-au clasat: Supersonic București – locul V, Bizar Oradea – locul IV, Shadows Constanța – locul III, Get Lost Oradea – locul II, M&Q – locul I.
De remarcat coregrafia de înaltă clasă europeană realizată de Levi pentru M&Q, și frumoasa surpriză pe care i-au făcut-o lui Darius Domocoș junioarele trupei Get Lost (locul II, "național", după locul I, județean).
Trupa Flawless și-a demonstrat clasa mondială
Campioanele naționale de anul trecut, componentele trupei Bizar, au prefațat gala cu un moment coregrafic îndelung aplaudat.
La gala laureaților celei de-a V-a ediții a Festivalului-concurs „Nymphea Dance”, i-am revăzut la lucru pe ocupanții primelor trei locuri ale podiumului de premiere: M&Q, Get Lost și Shadows.
Ultimul cuvânt al serii magice l-au avut tot campionii mondiali, care au revenit cu un număr la fel de bine primit de publicul orădean, înnobilat de participanții la festival.
Una peste alta, calitatea festivalul a mulțumit publicul, juriul s-a străduit să aprecieze cât mai exact valoarea concurenților, iar invitații speciali au confirmat valoarea, demonstrându-și clasa mondială.
Astăzi (duminică), de la ora 18,00, toți iubitorii dansului hip hop, și nu numai, sunt așteptați la sala festivă a Casei Tineretului, la o întâlnire cu campionii mondiali. (Ovi Dan)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto (Sâmbătă seara, break dance, premierea, gala și show-ul campionilor mondiali).

Trimite email
joi, 25 iulie 2024, 06:10:33 Ora de vară a Europei de Est