Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Ziua mulțumirii

Vineri, la Liceul Teologic Penticostal „Betel”

Ziua mulțumirii

Doamna profesor Ligia Centea, consilier educativ și responsabil cu activitățile extrașcolare, ne-a invitat, vineri (19 noiembrie 2010), la Liceul Teologic Penticostal „Betel” din Oradea, să vedem ce n-am mai văzut, Ziua mulțumirii, un adevărat „fenomen” de masă...

Fiecare clasă, fiecare elev în parte și-a pus mintea și imaginația la lucru, să inventeze ceva neobișnuit prin care să-i mulțumească lui Dumnezeu pentru tot. Pentru că existăm, pentru tot ce ne-a dat și tot ce nu ne-a dat, pentru bine și rău, pentru frumos și adevăr, pentru că suntem sănătoși și vrednici de iubire, pentru că suntem frumoși și buni, cuminți și încrezători, deștepți și toleranți, plini de energie și de idei geniale...
„De fapt, am putea spune, fără să greșim, nu Ziua mulțumirii, ci Luna mulțumirii, pentru că am luat-o, etapizat, de la 1 noiembrie, și totul s-a concretizat în activități interesante. În perioada 1-7 noiembrie, am avut o capelă specială, în 8-14 noiembrie, a fost săptămâna legumelor donate, în care s-au strâns peste 1.290 de kilograme de legume, pe care le-am donat familiilor nevoiașe. Săptămâna aceasta (15-21 noiembrie), am organizat o competiție, un concurs la nivel de liceu – Cea mai sugestivă exprimare a mulțumirii. Și vedeți ce a ieșit. Fiecare clasă și-a decorat sala în fel și chip, începând cu ușa de la intrare, au confecționat materiale, obiecte decorative, au scris pe tablă, au pregătit expoziții, scenete, scurte momente artistice, dorind astfel să-i mulțumească lui Dumnezeu pentru tot. Să-i mulțumească familiei, să le mulțumească profesorilor, semenilor, colegilor. În săptămâna 22-28 noiembrie, vom participa la proiectul „Cea mai lungă scrisoare de mulțumire din lume, pentru cel mai generos gest din lume”.
Magnații Americii aruncă mănușa, copiii României o ridică
„Magnații americani decid să-și doneze jumătate din avere, 600 de miliarde de dolari pentru organizații caritabile...
La un asemenea gest trebuie un răspuns pe măsură. În aceste condiții, IRSCA Gifted Education inițiază un proiect „Cea mai lungă scrisoare de mulțumire din lume, pentru cel mai generos gest din lume”, adresată de copiii din România miliardarilor americani, care, prin gestul lor unic, schimbă filozofia vieții pe pământ.
Recunoștința este baza abundenței. „Mulțumesc”, în orice formă s-ar prezenta, creează puntea de legătură între cel ce dăruiește și cel ce primește. Este feedback-ul de care dăruitorul are nevoie pentru a putea continua: înțelege că a fost înțeles. Să arătăm, deci, filantropilor americani că i-am înțeles. Credem că, prin acest gest, noblețea sufletului românesc va ieși la lumină.
Invităm toate asociațiile și organizațiile neguvernamentale din România să se alăture ca parteneri în acest proiect. Invităm presa să se implice ca partener în acest proiect. Propunem realizarea unei scrisori mondiale de mulțumire pentru acest mare gest”.
Am citat din comunicatul pe care doamna profesor ni l-a pus la dispoziție, și declarăm: Ovidan (Ovidiu DAN) sprijină și mediatizează un asemenea gest!
Revenind la reportajul nostru realizat la Liceul Teologic Penticostal „Betel” din Oradea în Ziua mulțumirii, trebuie să spunem că ne este imposibil să relatăm tot ceea ce am văzut minunat și extraordinar în fiecare clasă, însoțind membrii celor două jurii de concurs (un juriu pentru gimnaziu și primar, și altul pentru liceu).
Credem să zecile de poze vă vor spune mult mai multe.
Oricum, noi felicităm inițiatorii, organizatorii și producătorii unor asemenea „opere” originale, de neimaginat! (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze (187 de poze), accesați Galeria foto: Ziua mulțumirii.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 3 august 2020