Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Premierea câștigătorilor concursului de grafică „Învață în siguranță!”

Marți, la Teatrul „Arcadia”, Vernisajul expoziției (și)

Premierea câștigătorilor concursului de grafică „Învață în siguranță!”

Daniela Băltățescu, consilier al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Bihor, ne-a invitat la un dublu eveniment care s-a consumat, marți (23 noiembrie 2010), la Teatrul de Stat pentru Copii și Tineret „Arcadia” din Oradea.

Este vorba despre vernisajul expoziției organizate în holul instituției, cuprinzând cele mai izbutite lucrări realizate de copii și liceeni din școlile municipiului de pe Crișul Repede, dar și din alte localități ale județului, câștigători ai concursului de grafică, organizat în cadrul proiectului „Învață în siguranță”. Tema abordată în cadrul lucrărilor este chiar subiectul central al campaniei de combatere a victimizării în rândul tinerilor din unitățile de învățământ ale județului Bihor. Campanie și proiect de care se fac „vinovați” cei care le derulează, într-o nouă versiune și ediție, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Bihor, în parteneriat cu Universitatea Oradea, Inspectoratul Școlar Județean Bihor și USM Bihor, proiect finanțat de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Bihor, reprezentată la vernisaj de însuși directorul său, prof. Sorin Buhaș. Alături de reprezentanții D.J.S.T., la vernisaj și premiere a fost invitat Ovi Pascu, președintele juriului, cel mai în măsură să aprecieze calitatea lucrărilor jurizate. Și într-adevăr, „se vede un progres, un spor de calitate”, după cum avea să sublinieze Ovi, cu ochii unui expert în materie. Directorul direcției, prof. Sorin Buhaș, s-a arătat încântat de audiența de care s-au bucurat și în acest an proiectul și campania, felicitând toți participanții și pe profesorii care i-au îndrumat. Nu putem să nu remarcăm numărul mare de premii câștigate și la această ediție de elevi din Beiuș și Marghita, beiușenii (mulți dintre ei) fiind chiar prezenți la festivitate, însoțiți de distinsul profesor al Colegiului Tehnic „Ioan Ciordaș”, doamna Crina Bercovici. (Ovi DAN)
Lista câștigătorilor concursului de grafica Învață în siguranță - Cum să ne opunem violenței în școală
Secțiunea afiș, gimnaziu
I. Podorian Nicoleta, clasa a VII-a, Școala nr.16, Oradea
II. Avram Maria, clasa a VII-a, Colegiul Tehnic I. Ciordaș, Beiuș
III. Bercea Andra, clasa a VIII-a B, Liceul Pedagogic N. Bolcaș, Beiuș
Mențiune - Codilă Ovidiu, clasa a VII-a, Școala nr.16, Oradea
Tenche Denisa, clasa a VIII-a, Școala D. Cantemir, Oradea
Secțiunea compoziție, gimnaziu
I. Chepețan Carmen, clasa a VII-a H, Liceul Onisifor Ghibu, Oradea
II. Laza Bianca, clasa a VII-a B,  Liceul Pedagogic N. Bolcaș, Beiuș
III. Verdeș Ștefania, clasa a VII-a A, Școala nr.11, Oradea
 Mențiune - Tal Robert, clasa a VII-a, Colegiul Tehnic I. Ciordaș, Beiuș
Vereș Gabriela, clasa a VII-a D, Școala nr.11, Oradea               
Secțiunea afiș, liceu
I. Moș Patricia, clasa a X-a A, Liceul Greco – Catolic Oradea
II. Parti Ana – Maria, clasa a IX-a, Liceul Onisifor Ghibu, Oradea
III. Chișe Sanda Roxana, clasa a XI-a A, Liceul Greco-Catolic, Oradea
Mentiune - Plaștin Isabela Renata, clasa a X-a A, Colegiul Tehnic I. Ciordaș, Beiuș
Gelei Orsolya, clasa a X-a I, Colegiul Național O.Goga, Marghita
Secțiunea compoziție, liceu
I.Mușet Alexandra, clasa a X-a A, Liceul  Onisifor Ghibu, Oradea
II.Kiss A Lyz, clasa a X-a F, Grup Școlar Horea,  Marghita
III.Tykodi Petra, clasa a X-a H, Colegiul Național O.Goga, Marghita
Mențiune - Marta Alexandra, clasa a X-a C, Colegiul Național O.Goga, Marghita 
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Premierea câștigătorilor concursului de grafică „Învață în siguranță!”

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminică, 16 mai 2021