Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Să fim mai buni!

În „Săptămâna educației globale”

Să fim mai buni!

Cu ocazia „Săptămânii educației globale”, 13-21 noiembrie 2010, având motto-ul „Pace și nonviolență pentru copiii lumii”, elevii claselor V-X de la Liceul Teoretic „Aurel Lazăr” din Oradea au prezentat un spectacol cultural-artistic, în sala festivă a liceului.

Ei au fost coordonați de prof. Zita Bondar și Laura Lup. Pe un panou au fost expuse desenele cu tema „Porumbelul păcii”.
Elevii din clasa a VIII-a au realizat macheta „Corabia lui Noe cu porumbelul păcii”  care ne amintește de un eveniment trist din trecut, când Dumnezeu a hotărât și a nimicit  oamenii violenți de pe fața pământului printr-un potop, ploaie abundentă de 40 de zile, lăsând în viață doar opt persoane și mai multe animale și păsări din toate speciile existente. Elevilor li s-a explicat că „porumbelul cu ramura de măslin” numit mai târziu  „porumbelul păcii”, care poate fi văzut aici și în desene reprezintă pasărea care după potop a ieșit din corabie și s-a întors cu o ramură în cioc, arătând că există condiții de viață și e pace pe pământ. Pe cer a apărut și un curcubeu, devenind semnul vizibil al promisiunii că oamenii violenți nu vor mai fi pedepsiți cu potop pentru că s-a încheiat pace între Dumnezeu și oameni.
Elevii din clasele V-VII au exprimat în texte și cântece ideea că „florile copilăriei în pace-mbobocesc”. Elevii Boțoc David, Neaga Rareș și Fâșie Adelina au recitat propriile compoziții. Cei din a V-a au realizat un montaj literar cu subiectul „Nonviolența”.
Apoi, prin cântec, corul claselor de gimnaziu a adresat și în limbă străină mesajul fond muzical interpretat la chitară de eleva Groza Teodora. Titlul lucrării elevei Rus Andrea prezentate în power point a fost „Stop violența!”
La final, cântecul intonat „angelic” de corul elevilor de liceu a transmis tinerilor îndemnul „Să fim mai buni!” (Gabriela Năstase)

Trimite email

marţi, 21 septembrie 2021