Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Ședințele publice la Inspectoratul Școlar Județean Bihor

Între 27 august și 3 septembrie 2007

Ședințele publice la Inspectoratul Școlar Județean Bihor

Astăzi (luni, 27 august 2007),de la ora 10.00, începe la Inspectoratul Școlar Județean Bihor repartizarea în ședința publică a candidaților care au solicitat detașare la cerere, și care și-au depus dosarul în perioada 18-28 mai, precum și detașare la cerere prin concurs specific (de la ora 11.30).

E vorba despre suplinitorii calificați care au obținut calificativul FB și avizul consiliului de administrație al unității de învățământ, și au cel puțin jumătate de normă în specialitate. Doar aceștia pot solicita continuitate pe post (pe principiul continuității, în interesul elevilor).
Repartizarea se va face potrivit punctajului obținut, conform Anexei 2 din Metodologia de mișcare a personalului didactic (se acordă puncte la absolvire, la obținerea unui grad didactic, potrivit rezultatelor obținute cu elevii, și calificativelor de la sfârșitul anului școlar, pentru activitatea metodică desfășurată în cadrul programului de reformă - participare la proiecte școlare, vechime etc).
- Mâine, marți, 28 august, de la ora 9.00, - suplinirea prin continuitate.
- Joi și Vineri, 30-31 august, de la ora 9.00, vor fi repartizați candidații care au obținut cel puțin nota 5.00 la concursul național unic din 16 iulie 2007, și nu au ajuns să primească post la repartizarea națională computerizată.
Joi, sunt programați, după cum urmează:
-de la ora 9 la 10: candidații pentru matematică, informatică, fizică și chimie;
-de la 10 la 11: religie
-de la 11 la 12: învățământ special
-de la 12 la 14: istorie, geografie, socio-umane
-de la 14 la 15: biologie
-de la 15 la 15.30: discipline tehnice
-de la 15.30 la 17: limbi moderne
-de la 17 la 19: educatoare (lb. română);
Vineri:
-de la 9 la 10.30: limba maghiară (maternă), limba și literatura română
-de la 10.30 la 11: educatoare (limba maghiară și germană)
-de la 11 la 12: învățători (limba maghiară și germană)
-de la 12 la 13: educație fizică și sport, și kinetoterapie
-de la 13 la 13.45: arte
-de la 14 la 17: învățători (limba română).
- Sâmbătă, 1 septembrie, de la ora 9.00, vor fi repartizați candidații care au obținut cel puțin nota 5.00 la concursurile naționale unice din 2006 sau 2005.
-de la 9 la 9.30: educatoarele (limba română)
-de la 9.30 la 10: învățătorii (limba română)
-de la 10 la 10.30: învățătorii și educatoarele (limba maternă)
-de la 10.30 la 10.50: limbi moderne
-de la 10.50 la 11.45: mate-info, fizică, chimie
-de la 11.45 la 12: biologie
-de la 12 la 12.40: istorie, geografie, socio-umane
-de la 12.40 la 13.20: discipline tehnice
-de la 13.20 la 13.40: învățământ special
-de la 13.40 la 14.10: arte
-de la 14.10 la 14.25: limba și literatura română
-de la 14.25 la 14.45: religie
-de la 14.45 la 15.00: educație fizică și sport.
- Luni, 3 septembrie, de la ora 9.00, repartizarea candidaților care au obținut cel puțin 5.00 la examenul din 16 august.
Etapele următoare:
 În 3 și 4 septembrie se depun (și se înregistrează) cererile pentru testarea din 5 - 6 septembrie (lucrare scrisă și interviu).
La această nouă testare (după examenul din 16 august) pot participa cei cu sau fără studii corespunzătoare postului.
Între 4 și 10 septembrie va avea loc repartizarea în cumul plata cu ora a personalului didactic titular pe orele rămase nerepartizate.
 Ședința publică din 11 – 12 septembrie
La această ultimă ședință (și etapă) vor fi repartizați:
a. personalul didactic calificat care a participat la concursuri
b. cadrele didactice pensionate (repartizate prin cumul plata cu ora
c. suplinitorii fără studii corespunzătoare.
Ovidiu DAN

Trimite email

duminică, 16 mai 2021