Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Cu mic cu mare... in stradă

De Ziua mondială fără mașini

Cu mic cu mare... in stradă

În 22 septembrie 2010, elevii și cadrele didactice de la Școala „Gáspár András” din Biharia au invitat tot satul să-și amintească și să sărbătorească împreună „Săptămâna mobilității”, respectiv Ziua mondială fără mașini”, o sărbătoare promovată de Uniunea Europeană, pentru promovarea protecției mediului înconjurător.

În prima fază, preșcolarii au vizitat școala contribuind la expoziția de desene cu ocazia acestei zile, cu numeroase desene pregătite cu mult entuziasm. Pe urmă, elevii claselor I-IV au participat la un concurs de desene pe asfalt în grupe mixte, căștigătorii fiind premiați la sfârșitul acestui concurs.
În final, toți elevii școlii, împreună cu cadrele didactice, au pornit la drum, invitând părinții, vecinii și prietenii dornici de mișcare și sătui de poluare să-și scoată bicicletele, rolerele pentru a participa la un marș de promovare a protecției mediului. Unii copii și profesori au pornit cu biciclete, cu skatebord, alții cu rolere sau doar pe jos.
Activitatea a fost supravegheată și ajutată de poliția locală, strada fiind închisă traficului rutier pentru o perioadă scurtă, însă sperăm destul de lungă pentru a atrage atenția și de a conștientiza importanța acestei zile. (Erika)

Trimite email

joi, 22 august 2019