Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
25 noiembrie 2020
*1. Ideea unui profesor britanic: acces universal la învățământul superior – ,,cheie” pentru combaterea dezinformării / În lumea digitală, pentru oameni e vitală ,,capacitatea de a nu fi înșelat”
.....
,,Pandemia ne scufundă în lumea virtuală mai adânc și mai rapid decât ne-am fi putut imagina cu doar un an în urmă, iar ușurința de proliferare a falsurilor devine tot mai tulburătoare”, scrie într-un articol publicat de revista de specialitate Times Higher Education profesorul Tim Blackman, vicecancelar al The Open University, mare universitate britanică având o lungă tradiție de predare la distanță. În acest context, el face trimitere la rolul educației de a preveni înșelăciunea și afirmă: ,,pentru ca învățământul superior să poată vaccina populațiile împotriva dezinformării, e nevoie să universalizăm accesul la acesta”.

*2. Avocatul Poporului cere Ministerului Educației să ia în considerare redeschiderea școlilor, conform recomandării OMS
.....
Avocatul Poporului cere Ministerului Educației să suspende educația online și să ia în considerare redeschiderea școlilor, practică la care au recurs aproape toate marile state europene. Instituția condusă de Renate Weber s-a sesizat din oficiu în legătură cu situația asigurării de laptopuri la cerere pentru profesori, pentru continuarea școlii în on-line, se arată într-un document obținut de Edupedu.ro.

*3. Cercul de informatică ,,Programare cu răbdare”, premiat la WITSA Global ICT Excellence Awards. Activitățile STEM s-au extins la nivel național cu peste 800 de copii la doi ani de la înființare
.....
La doi ani de la înființare, cercul de informatică ,,Programare cu răbdare” de la Bacău se extinde la nivel național și primește premiul World Information Technology and Services Alliance (WITSA). Cercul are acum peste 20 de centre în țară și chiar în alte țări, iar 800 de copii și tineri frecventează activitățile educative.
Premiile WITSA Global ICT Excellence Awards onorează realizările în aplicarea tehnologiei informației în întreaga lume. Câștigătorii au prezentat excelență în una din cele patru categorii: Excelența sectorului public, Excelența sectorului privat, Creșterea durabilă și Oportunitatea digitală.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
21 noiembrie 2020
*1.Estonia: Ministrul Educaţiei demisionează după ce presa a scris că își ducea copiii la școală cu șoferul și mașina de serviciu
.....
Ministrul Educaţiei din Estonia, Mailis Reps, a demisionat ,vineri, după ce presa locală a arătat că ea folosea maşina de serviciu şi şoferul pentru a-şi duce copiii la şcoală, informează dpa, citată de Agerpres.
Tabloidul Ohtuleht a scris că un şofer al ministerului a folosit de mai multe ori o maşină de serviciu pentru a duce la şcoală şi a-i aduce acasă pe copiii lui Mailis Reps.

*2.Olimpici naționali de liceu au creat un site unde îi ajută pe elevii de a VIII-a să învețe pentru Evaluarea Națională: Scopul este de a ajuta copiii cu mai puține resurse să își atingă obiectivele educaționale, în contextul pandemiei
.....
Șase olimpici au pornit un proiect inedit pentru a-i ajuta pe elevii mai mici care trebuie să susțină în vara viitoare Evaluarea Națională. „Ne dorim să ajutăm elevii de clasa a VIII-a să treacă cu bine peste această situație dificilă creată de pandemie. Oferim lecții săptămânale care urmează curricula pentru Evaluarea Națională 2021”, au explicat aceștia în descrierea de pe site-ul pentru meditații lansat de ei – matex.xyz.

*3. Tabloul dezastrului din învățământul superior: România – pe ultimele locuri din Europa la numărul de tineri cu studii superioare, rata de înscriere la universitate, personal academic – Raport Bologna 2020
.....
România se află pe ultimul loc în Europa când vine vorba despre procentul persoanelor cu studii superioare în categoria 25-34 de ani, pentru care-și propusese o creștere substanțială până în 2020, potrivit unui nou raport dat publicității săptămâna aceasta. Documentul arată că țara se află, în același timp, printre ultimele din Europa din punct de vedere al persoanelor cu studii superioare pe celelalte categorii de vârstă, în pofida unor creșteri semnificative în ultimul deceniu și jumătate. În plus, se numără printre ultimele state europene la capitole precum rata de înscriere a tinerilor în învățământul superior, în timp ce numărul de instituții de învățământ superior și cel al angajaților din mediul academic au înregistrat scăderi în ultimele două decenii, marcate de dezvoltare la nivel european.

Zile de bucurie și bilanț rodnic la „Vasile Voiculescu”

După bal și festivalul prăjiturilor, „Ziua școlii”,

Zile de bucurie și bilanț rodnic la „Vasile Voiculescu”

Potrivit tradiției, la Grupul Școlar Sanitar „Vasile Voiculescu” din Oradea, Balul bobocilor și Festivalul prăjiturilor anunță, de fiecare dată, „Ziua școlii” - zi de sărbătoare și bilanț rodnic.

Conducerea liceului (director – prof. Adina Cozma Cărăbaș, director adjunct – prof. Daniela Lascău) a întâmpinat „Ziua școlii” cu noutăți de substanță, la început de nou an școlar: două clase în plus la clasa a IX-a, învățământ de zi (o clasă de mate-info și una de științele naturii), din cele 11 clase de liceu, curs de zi și tot două clase în plus față de anul trecut și la postliceală, din cele 18 clase (cinci plus două, în anul I, asistenți medicali generaliști și de farmacie, și 11 clase, cinci, respectiv șase, în anul II și III. Cu sprijinul Primăriei Oradea (al domnului primar, ing. Ilie Bolojan), au fost amenajate două săli de clasă și un laborator (nou) de nursing; în trei săli s-au primit scaune noi, iar în internat saltele și perdele noi, lenjerie și fețe de masă. Sălile au fost zugrăvite, vopsite și rașchetate, cu ajutorul părinților, un cabinet medical renovat și o sală profesorală renovată...
Apifitoterapie... made Florica Bejan
Din vremurile „bune” ale epocii de aur nu am mai văzut o coadă atât de substanțială precum vineri (26 nov. 2010), de „Ziua școlii”, în sala 116, unde fetele din anul III făcuseră coadă la doamna prof. farmacist Florica Bejan, care le trata naturist și eco. Frumoase, de pus în ramă, studentele farmaciste doreau să guste din preparatele expuse, produse ale stupului: diverse sortimente de miere, polen, propolis brut și lăptișor de matcă. Doamna Bejan avea pregătite preparate tradiționale, dar și moderne: Tinctură de usturoi cu propolis și miere, „Mipol” (fortifiant cu polen și miere polifloră, sirop cu propolis, pătlăgină și miere), „Mimola” – suc natural de morcovi, lămâie și miere, „Mipola” – expectorant (miere, lămâie și pătlăgină), măști faciale (nutritive, exfoliante și pentru ten gras, sensibil și uscat) pe bază de: miere, lăptișor de matcă, ulei de măsline, gălbenuș de ou, drojdie și făină de ovăz.
S-au degustat produse pe bază de miere, plen și nuci, sucuri naturale (din morcovi, măr și miere). Rețetele au fost preparate de elevele Petricaș Denisa și Diana Stanciu, asistate de prof. farm. Florica Bejan. În deschiderea manifestării a fost prezentat referatul „Rolul zincului în organism și importanța lui în terapeutică”.
Comunicări, concursuri și prezentări în power point
Așa după cum se obișnuiește la un asemenea eveniment la liceul sanitar, în diferite cabinete, laboratoare, dar și în sala de sport, profesorii coordonatori au îndrumat elevii și profesorii participanți care s-au înscris la o gamă variată și bogată de activități: prezentări în power point, recital - Vasile Voiculescu, concurs de chimie, curiozități din lumea fizicii, concurs de limba engleză, competiții sportive, concurs de cultură generală, concurs de biologie și științele naturii, dezbaterea cu tema „Ani de liceu”, tendințe; apiterapie tradițională și modernă, concurs de matematică distractivă, proiect Junior Achievement – IT pentru afaceri...
Una peste alta, „Ziua școlii” s-a constituit într-un moment de sărbătoare specială, cu zâmbete, premii,... miere și polen! (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Zile de bucurie și bilanț rodnic la „Vasile Voiculescu”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminică, 29 noiembrie 2020

Poza zilei

Alina-Diana din Chicago


La Poza zilei de astăzi (sâmbătă, 28 noiembrie 2020), vă dăm un semnal, spunându-vă că Alina-Diana din Chicago a ajuns pe OviDan, dar nu singură, după cum puteți lesne deduce din imagine.
Vom reveni cu mai multe informații, poze și video din Chicago (în serial)!
(OviDan)