Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

1288 de posturi, emoții, răbdare și … satisfacții

Ședința publică din 30 august

1288 de posturi, emoții, răbdare și … satisfacții

După detașările la cerere, detașările prin concurs specific, și suplinire prin continuitate, ieri (joi, 30 august 2007), la ședința publică au fost programați candidații care au luat cel puțin cinci la concursul național unic din 16 iulie 2007, dar care nu au reușit să obțină post în urma repartizării computerizate. Fiind planificați pe ore și discipline de concurs, ieri, au intrat pe rol: matematica, informatica, chimia, fizica, religia, învățământul special, istoria, geografia, socio-umanele, biologia, disciplinele tehnice, limbile moderne și educatoarele (limba română).

Astăzi (vineri), sunt planificați: limba maghiară (maternă), limba și literatura română - de la ora 9 la 10.30; educatoarele (limba maghiară și germană) – de la 10.30 la 11; învățătorii (limba maghiară și germană) - de la 11 la 12; educație fizică și sport, kinetoterapie – de la 12 la 13; arte – de la 13 la 13.45; învățătorii (limba română)  - de la 14 la 17.
Repartizarea prin ședințe publice este agreată în egală măsură atât de reprezentanții Inspectoratului Școlar, cât și de candidați, care au în față listele cu rezultatele obținute la CNU și posturile oferite pentru repartizare. Prof. Dorel Luca, inspector școlar general adjunct citea candidații la microfon, în ordinea  descrescătoare a notelor obținute la concurs, iar candidații trebuiau să opteze pentru un post de pe liste care nu a fost cerut de candidații precedenți. Ieri, pe cele 72 de pagini au fost cuprinse 1288 de posturi, care cum, 7- 8 ore, 14, 16, pentru un an, pentru patru ani, doar până în decembrie sau pănă în 14 aprilie etc. Fiecare post de pe liste avea un cod, iar candidatul trebuia să indice comisiei numărul de cod. Cu ochii pe laptop, generalul adjunct confirma alegerea și valabilitatea postului. Au fost și cazuri în care postul ales de candidat nu a putut fi obținut pentru simplul motiv că fusese dat cu o zi înainte la continuitate, ceea ce înseamnă că cineva a uitat să-l scoată de pe liste. După completarea declarației, opțiunea candidatului era înregistrată pe laptop-ul dnei prof. Lucia Curta, insp. management resurse umane. Din lipsă de informare, din nepăsare sau din alte motive, unii candidați nu s-au prezentat (spre bucuria celor prezenți). Au fost situații în care președintele SLI Bihor, Ioan Þenț, intervenea în sprijinul candidatului, deschizându-i ochii:”Vezi că la Școala nr. 16 scrie: până în 14 aprilie. Dacă vrei să mergi la Talpoș, trebuie să stai acolo. Nu ai cum să faci naveta.” Cea mai interesantă indicație, am reținut-o de la generalul Dorel Luca: “Optați pentru Dumbrăvița de Codru? Acolo nu vă trebuie ceas deșteptător…” Explicația o primim mai târziu. “Pentru că dimineața bate ursul cu laba în geam!”
Să mai știți apoi că mulți dintre candidați erau mulțumiți de post (Ioana Carmen Pele din Stâncești a prins post de mate la C.N. “Avram Iancu” din Ștei, Voichița Vancu, mate-info la Școala “Dacia”, Ackrman Maria Ilona, mate, la Brusturi, Monica Lerinț, la SAM “Ioan Bococi” Oradea, Vasile Daniel Mihele, religie, la Inand și Cefa…). Am cunoscut și o domniță care a plecat nemulțumită. “Nu am ce să iau. Am optat pentru religie la Nojorid, Cefa sau Inand, dar cum au fost luate deja, nu mi-a mai rămas nimic. Altceva nu vreau!”
Și totuși, se mai putea opta …”pentru ceai sau cafea, la Direcția Taberelor, la Marius Chipurici”, vorba generalului Dorel Luca.
Ovi Dan

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminică, 16 mai 2021