Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

1288 de posturi, emoții, răbdare și … satisfacții

Ședința publică din 30 august

1288 de posturi, emoții, răbdare și … satisfacții

După detașările la cerere, detașările prin concurs specific, și suplinire prin continuitate, ieri (joi, 30 august 2007), la ședința publică au fost programați candidații care au luat cel puțin cinci la concursul național unic din 16 iulie 2007, dar care nu au reușit să obțină post în urma repartizării computerizate. Fiind planificați pe ore și discipline de concurs, ieri, au intrat pe rol: matematica, informatica, chimia, fizica, religia, învățământul special, istoria, geografia, socio-umanele, biologia, disciplinele tehnice, limbile moderne și educatoarele (limba română).

Astăzi (vineri), sunt planificați: limba maghiară (maternă), limba și literatura română - de la ora 9 la 10.30; educatoarele (limba maghiară și germană) – de la 10.30 la 11; învățătorii (limba maghiară și germană) - de la 11 la 12; educație fizică și sport, kinetoterapie – de la 12 la 13; arte – de la 13 la 13.45; învățătorii (limba română)  - de la 14 la 17.
Repartizarea prin ședințe publice este agreată în egală măsură atât de reprezentanții Inspectoratului Școlar, cât și de candidați, care au în față listele cu rezultatele obținute la CNU și posturile oferite pentru repartizare. Prof. Dorel Luca, inspector școlar general adjunct citea candidații la microfon, în ordinea  descrescătoare a notelor obținute la concurs, iar candidații trebuiau să opteze pentru un post de pe liste care nu a fost cerut de candidații precedenți. Ieri, pe cele 72 de pagini au fost cuprinse 1288 de posturi, care cum, 7- 8 ore, 14, 16, pentru un an, pentru patru ani, doar până în decembrie sau pănă în 14 aprilie etc. Fiecare post de pe liste avea un cod, iar candidatul trebuia să indice comisiei numărul de cod. Cu ochii pe laptop, generalul adjunct confirma alegerea și valabilitatea postului. Au fost și cazuri în care postul ales de candidat nu a putut fi obținut pentru simplul motiv că fusese dat cu o zi înainte la continuitate, ceea ce înseamnă că cineva a uitat să-l scoată de pe liste. După completarea declarației, opțiunea candidatului era înregistrată pe laptop-ul dnei prof. Lucia Curta, insp. management resurse umane. Din lipsă de informare, din nepăsare sau din alte motive, unii candidați nu s-au prezentat (spre bucuria celor prezenți). Au fost situații în care președintele SLI Bihor, Ioan Þenț, intervenea în sprijinul candidatului, deschizându-i ochii:”Vezi că la Școala nr. 16 scrie: până în 14 aprilie. Dacă vrei să mergi la Talpoș, trebuie să stai acolo. Nu ai cum să faci naveta.” Cea mai interesantă indicație, am reținut-o de la generalul Dorel Luca: “Optați pentru Dumbrăvița de Codru? Acolo nu vă trebuie ceas deșteptător…” Explicația o primim mai târziu. “Pentru că dimineața bate ursul cu laba în geam!”
Să mai știți apoi că mulți dintre candidați erau mulțumiți de post (Ioana Carmen Pele din Stâncești a prins post de mate la C.N. “Avram Iancu” din Ștei, Voichița Vancu, mate-info la Școala “Dacia”, Ackrman Maria Ilona, mate, la Brusturi, Monica Lerinț, la SAM “Ioan Bococi” Oradea, Vasile Daniel Mihele, religie, la Inand și Cefa…). Am cunoscut și o domniță care a plecat nemulțumită. “Nu am ce să iau. Am optat pentru religie la Nojorid, Cefa sau Inand, dar cum au fost luate deja, nu mi-a mai rămas nimic. Altceva nu vreau!”
Și totuși, se mai putea opta …”pentru ceai sau cafea, la Direcția Taberelor, la Marius Chipurici”, vorba generalului Dorel Luca.
Ovi Dan

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 29 mai 2020