Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Stop violența în familie!”

La Lic. T. „Nicolae Jiga” din Tinca

„Stop violența în familie!”

La Liceul Teoretic „Nicolae Jiga” din Tinca a fost organizată, marți (7 decembrie 2010), activitatea intitulată „Stop violența în familie!”

Scopul acestui nou demers educațional este de a preveni și combate actele de violență în rândul familiilor elevilor școlii și face parte din campania împotriva violenței, organizată la nivel județean. 
Invitați la această activitate au fost reprezentanți ai Inspectoratului Județean de Poliție Bihor și președintele Uniunii Femeilor Bihor, dna Miorița Săteanu. Manifestarea a fost deschisă de doamna director, profesor Madear Viorica Ana, după care au luat cuvântul invitații. Câteva eleve din clasa a V-a A au prezentat o scenetă pe tema violenței, protagonistele momentului artistic fiind îndrumate de prof. Ene Simion Dumitru. Tot pe tema violenței, am urmărit materiale în power point prezentate de prof. Ene Alina și Urs Simona. Patru eleve de liceu au citit câte un eseu pe tema violenței, eseuri inspirate din viața lor reală și de aceea au avut un impact deosebit. 
La finalul activității, participanții au primit un pliant realizat de eleva Madear Mădălina și au fost invitați să admire o expoziție de desene, organizată de dra prof. Prada Maria, pe tema „Drepturile omului”. Desenele au fost realizate de elevi din clasele a VII-a C, a VIII-a A și C.
Sunt semnale trase de elevii Liceului Teoretic „Nicolae Jiga” din Tinca în lupta împotriva violenței. (Teodora Ene)

Trimite email

luni, 24 februarie 2020