Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

România, te iubesc!

De la „Miron Pompiliu” Ștei

România, te iubesc!

În 30 noiembrie 2010, elevii clasei a IV-a C, de la Școala cu clasele I-VIII „Miron Pompiliu” din Ștei, coordonați de inst. Adriana Colda, și-au sărbătorit colegii care poartă numele de Andrei și Andreea.

Pornind de la ziua Sf. Andrei, ei i-au felicitat cu bucurie pe cei patru colegi de clasă, în și de ziua lor onomastică.
Din lecția “Povestea crocodilului care plângea” (după Vladimir Colin), ei au înțeles că deși avem același nume (român), suntem diferiți, dar avem libertatea să alegem. Ei au ales să fie alături de căprioara din text, să dezvolte calități, să trăiască în armonie cu ceilalți și să ne ofere o zi de neuitat.
Elevii clasei a IV-a C au recunoscut că în fiecare există câte un crocodil (fiecare avem un defect, un neajuns, o slăbiciune), dar dacă îl depistăm la timp, avem oportunitatea să trăim altfel, să ne bucurăm unii de alții și să construim ceva frumos împreună.
Învățând despre trecut și trăind prezentul
În prag de sfântă zi de sărbătoare, Ziua națională a României, ei au trecut în revistă evenimentele din istoria poporului nostru care au dus la Marea Unire de la 1 Decembrie 1918.
Au cântat Imnul național, au urat „La mulți ani, România!”, după care au desenat ce le-a trecut prin minte, fiind mândri că sunt românii dintr-a IV-a C, cetățenii de mâine, care pot să construiască viitorul, învățând despre trecut și trăind prezentul. (Adriana C.)

Trimite email

duminic, 25 august 2019