Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Trăiască țara, patria mamă!”

La Săliște de Vașcău

„Trăiască țara, patria mamă!”

Ca în fiecare an, elevii și cadrele didactice de la Școala cu clasele I-VIII din Săliște de Vașcău au sărbătorit ziua de 1 Decembrie și semnificația ei pentru istoria națională printr-o serbare intitulată „Trăiască țara, patria mamă!”

Manifestarea a început cu discursul dnei director, prof. Rodica Păunescu, urmat de prezentarea în power point a semnificației istorice a Zilei naționale, de către prof. Cosmin Macavei.
Sub îndrumarea dnei prof. Janina Baciu, școlarii mici au recitat poezii patriotice purtând steagul tricolor în mână și ecusoane cu 1 Decembrie în piept. Cei mai mari, pregătiți de dna prof. Petronela Heredea, au recitat: „Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie”, „Sub tricolor” (de V. Militaru, în amintirea regretatului poet Adrian Păunescu), „Rugăciune pentru 1 Decembrie”, au intonat cântece patriotice și imnul țării, coordonați de dl prof. Andrei Blaj. Momentul artistic a fost urmat de întreceri sportive, desfășurate în cadrul „Cupei 1 Decembrie”, organizate de dl prof. Emil Petrișor. 
Și cei din Săliște de Vașcău doresc să confirme faptul că „Veșnicia s-a născut la sat!” (vorba poetului Lucian Blaga), satul românesc fiind păstrător al culturii și tradiției neamului. (Janina Baciu)

Trimite email

duminic, 25 august 2019