Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Tradiții de Crăciun”

Într-o lume fără frontiere!

„Tradiții de Crăciun”

În perioada 3-5 decembrie 2010, Școala cu clasele I-VIII din Bulz a fost gazdă pentru colindătorii veniți tocmai de pe plaiuri „mioritice”, așa cum frumos ne descrie doamna director a Școlii cu clasele I-VIII nr. 2 Mărășești, județul Vrancea: „Am venit cu colindiță/ De pe plai de mioriță/Am venit să colindăm/ Pe Hristos Să-L înălțăm”.

Cele două școli s-au întâlnit în cadrul proiectului de parteneriat numit „Într-o lume fără frontiere”, derulat pe parcursul anului școlar 2010-2011.
Cu această ocazia am realizat activitatea nr. 2 din cadrul proiectului, denumită „Tradiții de Crăciun”. În cadrul acestei vizite, elevii și cadrele didactice din cele două școli au asistat la un mini-concert de colinde, specifice fiecărei zone, precum și la alte datini și obiceiuri din Bihor și Vrancea. Scopul proiectului este realizarea de prietenii... și aceasta este activitatea cea mai ușoară și mai frumoasă...., elevii împrietenindu-se și oferindu-și cadouri unii altora cu ocazia Sărbătorilor de iarnă.
După terminarea activităților, oaspeții și gazdele au făcut un tur al localității Remeți, în cadrul căruia au vizitat Lacul Toplița și păstrăvăria Remeți. Sperăm ca la o altă întâlnire să putem arăta colegilor noștri și alte frumuseți ale comunei noastre. (Antonia Silaghi)

Trimite email

duminic, 25 august 2019