Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Ziua internațională a drepturilor omului

10 decembrie

Ziua internațională a drepturilor omului

Respectul pentru drepturile omului este o componentă esențială și, totodată, condiția sine qua non a unei dezvoltări trainice. De aceea problematica drepturilor omului se află în ultimii ani din ce în ce mai mult în atenția opiniei publice mondiale.

Conceptul de drepturi ale omului nu este un ecou al ideilor moderne, ci are origine îndepărtată, din momentul în care omul, bazându-se pe spiritul de libertate, a resimtit nevoia afirmării unor drepturi inerente ființei umane, și aceasta cu atât mai mult, cu cât aspectele avute în vedere de noi nu sunt decât o mică parte din totalul situațiilor care s-au remarcat în acest domeniu.
Având în vedere aceste aspecte, doamnele profesor Vidica Paula și Oana Lola Aura au considerat necesară organizarea unei dezbateri cu elevii Liceului Teoretic „Nicolae Jiga” din Tinca. S-a vizat conștientizarea necesității de respectare a drepturilor fundamentale ale omului. D-na profesor Vidica Paula a prezentat în mod atractiv aspecte importante legate de această zi, antrenând elevii la discuții, punând accentul în mod deosebit pe dialog. Tematica, modul de organizare și desfășurare a activității a capacitat în toți elevii, având o finalitate bine determinată. (Oana Aura)

Trimite email

luni, 24 februarie 2020