Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

1 Decembrie ne e unirea

Ziua națională la Vașcău

1 Decembrie ne e unirea

„Priviți mărețe umbre, Mihai, Ștefan, Corvine” sunt versurile care au declanșat manifestările dedicate sărbătoririi Zilei naționale a României la Școala cu clasele I-VIII „Nicolae Bogdan” din Vașcău, sub îndrumarea directorului școlii, prof. Liliana Laza și a coordonatorului pentru proiecte educative, prof. Tanko Anca.

Cabinetul (CDI) a devenit neîncăpător pentru elevii și cadrele didactice participante.
Peste 150 de spectatori au urmărit cu vădită emoție prestația colegilor care au recitat, au intonat cântece patriotice, au vorbit despre semnificația și importanța evenimentului.
La biblioteca școlii a fost organizată o expoziție de carte istorică și fotografii care au imortalizat evenimentele de la 1 Decembrie 1918.
Și preșcolarii de la grădinițele din Vașcău au marcat Ziua națională prin expoziții și programe artistice, sub îndrumarea educatoarelor.
„Avem privirile îndreptate spre viitor, dar nu trebuie să ne uităm trecutul, căci și noi vom fi parte a istoriei pentru generațiile viitoare. Suntem și vom rămâne români și nu ne vom găsi identitatea decât raportându-ne la înaintași”, a ținut să sublinieze directorul școlii, prof. Liliana Laza. (Cristina L.)

Trimite email

luni, 28 septembrie 2020