Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 noiembrie 2021

1.Ziua de 29 noiembrie, luni, este zi liberă în sistemul public – hotărârea a fost publicată în Monitorul Oficial / Elevii, copiii, studenții și profesorii din școlile, grădinițele și universitățile publice vor avea o perioadă de cinci zile libere
Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că Guvernul va aproba în ședința de azi declararea zilei de 29 noiembrie ca zi nelucrătoare în sistemul public. Elevii și profesorii nu vor mai merge la ore pe 29 noiembrie, având astfel trei zile fără școală în intervalul 29 noiembrie – 1 decembrie. La acestea se adaugă weekendul, iar perioada de zilele libere este astfel de cinci zile. Revenirea la școală ar urma să aibă loc joi, pe 2 decembrie 2021. Hotărârea de Guvern se aplică în toate instituțiile publice, deci și în universitățile de stat.
„Pe data de 29 va fi zi liberă”, a anunțat Ciucă la începutul ședinței de Guvern.

2. Nivelul „catastrofal” al studenților, reducerea numărului de ore de curs și frauda masivă de la examenele online, criticate de un profesor de la o universitate din Franța
Un profesor de drept public ce predă la Université de Bretagne Occidentale (U.B.O.) a criticat într-un e-mail intern nivelul studenților și decizia scăderii numărului de ore, informează lefigaro.fr. Lectorul și-a descris studenții ca fiind nepregătiți, susține că au un nivel ,,catastrofal” și vorbește despre existența unei fraude masive nepedepsite.
Cadrul didactic, Erwan Le Cornec, avertizează în e-mail că universitatea U.B.O. va deveni o variantă de rezervă a absolvenților de liceu, dacă aceștia nu intră unde își doresc. Un alt aspect menționat de profesor se referă la fraudarea examenelor, dacă acestea sunt organizate la distanță: „în plus, putem trișa dacă, din întâmplare, se organizează examene la distanță”, a spus acesta, citat de publicația franceză.
Jurnaliștii din Hexagon notează că profesorul ar fi întocmit rapoarte bazate pe dovezi și ar fi adus la cunoștința conducerii universității frauda de la examenele online încă din luna februarie a acestui an. Este vorba de câteva zeci de studenți care ar fi în această situație, conform Le Figaro. Profesorul a declarat că urmează să sesizeze autoritățile judiciare în privința aceasta, în situația în care conducerea universității va recunoaște că a trecut cu vederea acțiunea imorală a studenților.
„Cum să explic că studenții, care nu cunosc cu adevărat o materie (avem doar 27,5 ore de lecții pe semestru) și care trebuie să acumuleze informații de la multe alte materii, într-un timp foarte scurt, ar putea să-mi citeze hotărâri judecătorești, precizând data exactă, numărul cauzei și numele părților? (…) La universitate nivelul a devenit, din păcate, catastrofal. Am 25 de ani de serviciu public și văd că doar s-a deteriorat”, a spus profesorul, citat de cunoscuta publicație franceză.
El a fost sprijinit de către colegi, cadre universitare, dar și de la profesorii de liceu. Cu toate acestea, a primit și amenințări cu moartea: „Am găsit etichete pe ușa biroului meu: „RIP”, „to death facho”, spune Erwan Le Cornec, citat de Le Figaro.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
19 octombrie 2021
Campanie susținută de BCR, prin proiectul Școala de Bani
Concurs național, cu premii, pentru elevii din clasele P-IV, lansat de Școala de Bani, BCR. Înscrierile sunt deschise până pe 15 noiembrie și pot fi făcute de învățători

Un nou concurs de creație – desene și picturi – este lansat la nivel național în cadrul proiectului “Școala de Bani“, pentru elevii din clasele primare. Sunt invitați să se înscrie, prin învățători, copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 11 ani, cu desene sau picturi pe temele: educație pentru mediu, educație financiară. Termenul de înscriere este 15 noiembrie, iar premiile sunt atractive: școlile pot obține titlul de ,,Școala Banilor Bine-Crescuți”, participanții primesc seturi întregi de cărți și, în școli, se vor organiza ateliere de educație financiară pentru cei mici.
Concursul se desfășoară în perioada 13 octombrie – 15 decembrie 2021 și se adresează elevilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 11 ani, care vor reprezenta astfel școala la care învață. Fiecare școală doritoare trebuie să își înscrie cele mai reușite 12 desene realizate de către elevii săi, pe site-ul concursului. Desenele trebuie să atingă una dintre cele trei teme, la alegere:
• “Economisesc pentru visul meu”
• “La ce ne ajută banii?”
• “Avem grijă de resursele mediului înconjurător”.
Lucrările pot fi realizate în orice tehnică de compoziție: ulei, acuarelă, creion, peniță, colaj, ceracolor etc.


La Grădinița Americano-Română „Crinul” din Oradea a venit Moș Crăciun

S-a deschis sezonul serbărilor

La Grădinița Americano-Română „Crinul” din Oradea a venit Moș Crăciun

Luni și marți (13 și 14 decembrie 2010), la Grădinița Americano-Română „Crinul” din Oradea, a venit Moș Crăciun pentru copiii îndrumați de prof. Mihaela Dulcă și prof. Claudia Morar (manager). Au fost zile fierbinți, zile speciale, de bilanț și sărbătoare, în care copiii au arătat părinților ce au învățat și știu să spună cât mai frumos, cât mai expresiv, convinși fiind că Moșul e pe-aproape și aude tot!

În deschiderea serbării de luni, dl Ilie Morar (managerul grădiniței) a ținut să mulțumească și să felicite întregul colectiv de dascăli, dar și pe părinți pentru actele de caritate pe care le-au făcut în „Săptămâna dărniciei”, pentru copiii orfani de la Casa „Iosif” din Beiuș și Căminul „Felix”, precum și pentru o parte din copiii de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Orizont”din Oradea, ocazie cu care copiii Grădiniței „Crinul” au distribuit pachete cu dulciuri și jucării.
Vis de iarnă
Serbarea de luni a fost (ca) un „Vis de iarnă” pentru copiii din grupa mijlocie a Mihaelei Dulcă. Pentru unii, care nu au mai frcventat grădinița, serbarea a fost o premieră deloc ușor suportat, să vorbească ei în fața unei asemenea audiențe. În viața lor nu au văzut atâta lume, cu atâtea aparate de filmat și de fotografiat îndreptate spre ei. Cei mai slabi de înger s-au pus pe plâns, alții s-au retras în brațele mamei. Dar excepțiile nu au făcut legea, ci doar au condimentat serbarea. În fața părinților, cei mai vrednici dintre actorii și artiștii grupei au dat măsura talentului lor, recitând și cântând, sub îndrumarea educatoarei. În alte și alte reprize, ei au demonstrat cum știu să danseze, așa cum i-a învățat Bianca Ghiță, instructorul de dans, cum știu să recite și să cânte în germană, împreună cu prof. Ramona Valcan, acompaniați la orgă de prof. Iulia Rațiu. Versurile și colindele în română și engleză aveau să-l bucure mult pe Moș Crăciun, care știe toate limbile, așa după cum avea să se exprime la sosire. Moșul cel darnic a împărțit pachete pentru toți copiii. Chiar și pentru cei plângăcioși, pe care acum nu i-a auzit recitând, dar el știe că la anul va fi altfel. Bucuria a fost deplină în momentul în care fiecare și-a cercetat pachetul, arătând colegului de alături ce i-a adus lui Moșul. (Ovi Dan)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto:  La Grădinița Americano-Română „Crinul” din Oradea a venit Moș Crăciun.                                                                                                      

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

marţi, 30 noiembrie 2021