Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
21 noiembrie 2020
*1.Estonia: Ministrul Educaţiei demisionează după ce presa a scris că își ducea copiii la școală cu șoferul și mașina de serviciu
.....
Ministrul Educaţiei din Estonia, Mailis Reps, a demisionat ,vineri, după ce presa locală a arătat că ea folosea maşina de serviciu şi şoferul pentru a-şi duce copiii la şcoală, informează dpa, citată de Agerpres.
Tabloidul Ohtuleht a scris că un şofer al ministerului a folosit de mai multe ori o maşină de serviciu pentru a duce la şcoală şi a-i aduce acasă pe copiii lui Mailis Reps.

*2.Olimpici naționali de liceu au creat un site unde îi ajută pe elevii de a VIII-a să învețe pentru Evaluarea Națională: Scopul este de a ajuta copiii cu mai puține resurse să își atingă obiectivele educaționale, în contextul pandemiei
.....
Șase olimpici au pornit un proiect inedit pentru a-i ajuta pe elevii mai mici care trebuie să susțină în vara viitoare Evaluarea Națională. „Ne dorim să ajutăm elevii de clasa a VIII-a să treacă cu bine peste această situație dificilă creată de pandemie. Oferim lecții săptămânale care urmează curricula pentru Evaluarea Națională 2021”, au explicat aceștia în descrierea de pe site-ul pentru meditații lansat de ei – matex.xyz.

*3. Tabloul dezastrului din învățământul superior: România – pe ultimele locuri din Europa la numărul de tineri cu studii superioare, rata de înscriere la universitate, personal academic – Raport Bologna 2020
.....
România se află pe ultimul loc în Europa când vine vorba despre procentul persoanelor cu studii superioare în categoria 25-34 de ani, pentru care-și propusese o creștere substanțială până în 2020, potrivit unui nou raport dat publicității săptămâna aceasta. Documentul arată că țara se află, în același timp, printre ultimele din Europa din punct de vedere al persoanelor cu studii superioare pe celelalte categorii de vârstă, în pofida unor creșteri semnificative în ultimul deceniu și jumătate. În plus, se numără printre ultimele state europene la capitole precum rata de înscriere a tinerilor în învățământul superior, în timp ce numărul de instituții de învățământ superior și cel al angajaților din mediul academic au înregistrat scăderi în ultimele două decenii, marcate de dezvoltare la nivel european.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
17 noiembrie 2020
1.*Un autobuz vechi, transformat într-o sală de clasă modernă pentru copiii dintr-un sat. Proiectul a fost sprijinit de peste 1.000 de voluntari, printre care și Simona Halep
.....
O sală de clasă modernă și inedită a fost amenajată pentru elevii din satul Augustin din Brașov într-un autobuz scos din circulaţie, în cadrul unui proiect realizat de Asociația Zi de Bine, împreună cu Natalia Ginghina și Adrian Secal, profesori în programul Teach for Romania, care au pornit campania de strângere de fonduri pentru proiectul EduBuzz, potrivit brasovmetropolitan.ro.

2.*Tiina Peterson, expert în educație timpurie al Ministerului Educației din Estonia: Noi am păstrat grădinițele deschise în perioada aceasta / Încercăm să facem profesia de educator cât mai atrăgătoare și apreciată în societate
.....
Pentru că educația timpurie este obligatorie, ,,noi am păstrat grădinițele deschise în perioada aceasta”, a declarat Tiina Peterson, expert șef al departamentului de educație primară și generală din Ministerul Educației, din Estonia. Aceasta a fost invitată la conferința online SuperTeach de sâmbătâ, 14 noiembrie, Revoluția mentalității în educație – Educație timpurie. Tiina Peterson a spus că strategia estonă pentru educație timpurie a început cu formarea profesorilor și ,,încercăm să facem profesia de educator cât mai atrăgătoare și apreciată în societate”...

3.* Educația în Marea Britanie: O privire asupra relației dintre educație și comunitate
.....
Gândindu-mă la care a fost cel mai important aspect al vieţii noastre ȋn străinătate pȃnă ȋn acest moment, mi-am dat seama că educația copilului nostru este răspunsul.
Noi ne-am mutat în Marea Britanie când Irina avea 1 an și 10 luni. Două precizări se impun de la început. Prima este aceea că situația noastră era diferită de a unui emigrant tânăr profesionist care se mută într-o țară străină și care nu are copii; odată ce ai copii, componentele de integrare, socializare și trai devin mai relevante decât cele strict profesionale. Cel puțin, așa a fost pentru mine.
De asemenea, când mă refer la educație, vorbesc despre sensul holistic și comprehensiv al conceptului de educație; voi aborda, astfel, educația nu doar în sensul strict al instituțiilor care oferă aceste servicii, ci și al modului în care un copil se formează prin interacțiunea cu instituțiile culturale, și anume familia și comunitatea...

La Grădinița Americano-Română „Crinul” din Oradea a venit Moș Crăciun

S-a deschis sezonul serbărilor

La Grădinița Americano-Română „Crinul” din Oradea a venit Moș Crăciun

Luni și marți (13 și 14 decembrie 2010), la Grădinița Americano-Română „Crinul” din Oradea, a venit Moș Crăciun pentru copiii îndrumați de prof. Mihaela Dulcă și prof. Claudia Morar (manager). Au fost zile fierbinți, zile speciale, de bilanț și sărbătoare, în care copiii au arătat părinților ce au învățat și știu să spună cât mai frumos, cât mai expresiv, convinși fiind că Moșul e pe-aproape și aude tot!

În deschiderea serbării de luni, dl Ilie Morar (managerul grădiniței) a ținut să mulțumească și să felicite întregul colectiv de dascăli, dar și pe părinți pentru actele de caritate pe care le-au făcut în „Săptămâna dărniciei”, pentru copiii orfani de la Casa „Iosif” din Beiuș și Căminul „Felix”, precum și pentru o parte din copiii de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Orizont”din Oradea, ocazie cu care copiii Grădiniței „Crinul” au distribuit pachete cu dulciuri și jucării.
Vis de iarnă
Serbarea de luni a fost (ca) un „Vis de iarnă” pentru copiii din grupa mijlocie a Mihaelei Dulcă. Pentru unii, care nu au mai frcventat grădinița, serbarea a fost o premieră deloc ușor suportat, să vorbească ei în fața unei asemenea audiențe. În viața lor nu au văzut atâta lume, cu atâtea aparate de filmat și de fotografiat îndreptate spre ei. Cei mai slabi de înger s-au pus pe plâns, alții s-au retras în brațele mamei. Dar excepțiile nu au făcut legea, ci doar au condimentat serbarea. În fața părinților, cei mai vrednici dintre actorii și artiștii grupei au dat măsura talentului lor, recitând și cântând, sub îndrumarea educatoarei. În alte și alte reprize, ei au demonstrat cum știu să danseze, așa cum i-a învățat Bianca Ghiță, instructorul de dans, cum știu să recite și să cânte în germană, împreună cu prof. Ramona Valcan, acompaniați la orgă de prof. Iulia Rațiu. Versurile și colindele în română și engleză aveau să-l bucure mult pe Moș Crăciun, care știe toate limbile, așa după cum avea să se exprime la sosire. Moșul cel darnic a împărțit pachete pentru toți copiii. Chiar și pentru cei plângăcioși, pe care acum nu i-a auzit recitând, dar el știe că la anul va fi altfel. Bucuria a fost deplină în momentul în care fiecare și-a cercetat pachetul, arătând colegului de alături ce i-a adus lui Moșul. (Ovi Dan)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto:  La Grădinița Americano-Română „Crinul” din Oradea a venit Moș Crăciun.                                                                                                      

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

marţi, 24 noiembrie 2020

Poza zilei

Daciana, la Londra!

Toată e numai zâmbet și... fericire!
Mulțumim, Daciana-Florina Florea!
Tu alungi pandemia și covidul din sufletele și viața noastră cenușie!
(Ovi)