Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Veniți și jurați că nedespărțiți vom fi și uniți...”

De 1 Decembrie - Ziua națională a României

„Veniți și jurați că nedespărțiți vom fi și uniți...”

„Veniți la Alba Iulia! Veniți cu miile, cu zecile de mii! Lăsați o zi grijile voastre acasă, căci în această zi vom pune temelia unui viitor bun și fericit pentru întreg neamul nostru românesc. Veniți și jurați că nedespărțiți vom fi și uniți rămânem de aci înainte cu frații noștri de pe tot cuprinsul pământului românesc…”

 Aceste rânduri sunt cuprinse în Apelul Consiliului Național Român, de la Blaj, din 24 noiembrie 1918. Atunci, ca și acum, speranța pentru un viitor mai bun a dat curaj poporului român. Dar au trecut de atunci 92 de ani!
În fiecare an, de 1 decembrie, românii sărbătoresc ziua în care a fost realizată Marea Unire din 1918.
Și la școlile din comuna Rieni s-au desfășurat mai multe activități  dedicate Zilei naționale. Activitățile au fost coordonate de prof. Ilieș Angela, Pașca Ancuța, Marge Loredana, Dudaș Marțian și Hânciu Mircea. Programul a debutat cu intonarea Imnului de stat, urmat de alte cântece patriotice; s-a vorbit despre semnificația și importanța evenimentului, după care a început concursul pe teme istorice, în cadrul căruia, cei mai buni și mai inspirați concurenți au fost premiați cu diplome.
Preșcolarii și școlarii ciclului primar au marcat Ziua națională prin expoziții și programe artistice, sub îndrumarea educatoarelor și învățătoarelor.(Ioana Chiorean)

Trimite email

miercuri, 19 iunie 2019