Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

O seară magică la Consiliul Județean Bihor

Prof. Rodica Pop și Adriana Puie ne-au dăruit, duminică,

O seară magică la Consiliul Județean Bihor

Doamna profesor de limba spaniolă Rodica Pop, în „complicitate” cu doamna învățătoare Adriana Puie și elevii săi, din clasa a IV-a B (elevi vorbitori de spaniolă), ne-au dăruit, duminică (19 decembrie 2010), în sala de ședințe a Consiliului Județean Bihor, o seară magică în limba spaniolă.

Elevii Colegiului Național „Iosif Vulcan” (primul și singurul liceu bilingv spaniol din Oradea și județul Bihor) au dorit astfel să le demonstreze părinților, dar și președintelui C.J.B., dl Radu Þîrle, cum sunt ei de pricepuți în a recita și a cânta în limba spaniolă.
Președintele Radu Þîrle i-a sprijinit să scoată chiar o publicație, intitulată „Jurnal intercultural” (Diario intercultural, în 24 de pagini, în condiții grafice excelente).
Protagoniștii serii magice au fost elevii clasei a IV-a D și colegii lor mai mari de la profilul bilingv: a IX-a, a X-a și a XI-a C, care au recitat din lirica spaniolă și hispanoamericană, poeme de Gabriela Mistral, Juan Ramon Jimenez, Antonio Machado, Miguel Hernandez și Manuel Machado. Din recitalul lor nu au lipsit colindele și cântecele de Crăciun.
În partea a doua a manifestării,  doamna profesor Rodica Pop a prezentat publicația, mulțumind dlui președinte Radu Þîrle și Consiliului Județean pentru sprijinul acordat.
Jurnalul conține relatări de reporter din experiența personală, cu referiri la activitatea didactică. Revista a fost oferită ca un dar de suflet al doamnei profesor, împreună cu o felicitare de Crăciun, realizată de elevi, „tuturor celor care se identifică într-un anume fel cu universul latinității, având ca punct de pornire această prestigioasă instituție a învățământului bihorean, Colegiul Național „Iosif  Vulcan” din Oradea”, ca să o cităm pe doamna profesor Rodica Pop.
Și nu sunt deloc puțini cei care au învățat limba spaniolă cu distinsul profesor al colegiului, unii au ajuns chiar profesori universitari, și, spre mândria lor și onoarea doamnei profesor, au fost prezenți la manifestare... (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: O seară magică la Consiliul Județean Bihor.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 12 august 2020