Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Dăruiește din inimă

Cu daruri la Căminul Sfântul Martin

Dăruiește din inimă

În pragul marii sărbători a Crăciunului, elevii clasei a VIII-a de la Școala cu clasele I-VIII din Drăgești, coordonați de doamna profesor Goman Adina, dirigintele lor, au dăruit din puținul lor vârstnicilor de la Căminul Sfântul Martin.

Cu acest prilej, elevii au adus o rază de lumină în sufletele triste ale oamenilor aflați în singuratate, departe de cei dragi. .
Acțiunea caritabilă s-a desfășurat în cadrul parteneriatului „Dăruiește din inimă”, încheiat între școala din Drăgești, reprezentată de clasa a VIII-a și Căminul Sfântul Martin, reprezentat de doamna Aliz Radu. Elevii nu sunt la prima acțiune de acest gen, ei au mai participat în 2008, în parteneriat cu fundația Bucuria copiilor. Parteneriatul se derulează pe parcursul acestui an școlar, având drept scop sprijinirea persoanelor cu nevoi materiale și sociale prin implicarea elevilor în acțiuni de caritate, urmărind formarea de capacități și atitudini menite să contribuie la optimizarea dezvoltării personale a elevilor.
 Cu acest prilej, elevii au prezentat un moment artistic, alcătuit din colinde creștine, precum și interpretarea melodiei „Rugă pentru părinți”, pe versurile lui Adrian Păunescu. După care, fiecare elev a dăruit bunicilor fructe și produse alimentare (zahăr, ulei, orez...). Impactul emoțional a fost foarte puternic. În lumina privirilor bunicilor străluceau boabe de lacrimi.
Colindătorii au fost recompensați cu fursecuri.
Pentru această nouă acțiune întreprinsă cu succes, multumim conducerii școlii, dnei director, prof. Baș Liana, șoferului de pe microbuzul școlar, dlui prof. Bala Viorel și dnei Aliz Radu. Am promis să revenim și de Paște, cu o nouă acțiune caritabilă. (Adina Goman)

Trimite email

duminic, 21 iulie 2019