Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Tradiții și obiceiuri la români...

Marți, la „Lucian Blaga”

Tradiții și obiceiuri la români...

Deși mai sunt câteva zile până la celebrarea Nașterii Mântuitorului, una dintre marile sărbători ale creștinătății, elevii Liceului Teoretic „Lucian Blaga” din Oradea au deschis seria evenimentelor dedicate Sărbătorilor de iarna, chiar marți (14 decembrie 2010).

În debutul activității, elevii clasei a XII-a B au prezentat un material în power point, intitulat „Tradiții și obiceiuri la români, dar și la alte popoare”.
Poeziile cu tentă religioasă, cele dedicate lui Moș Crăciun și versurile în limba engleză au fost recitate de elevii claselor a V-a și a VII-a B.
Nu au lipsit nici colindele intonate de corul liceului, care au introdus auditoriul în atmosfera caldă și emotionantă a evenimentelor ce vor să vină.
Programul s-a încheiat cu tradiționalul „Plugușor”.
La final, spre surprinderea copiilor, și-a făcut apariția și Moșul, care a împărțit cu generozitate darurile aduse.
În fața lui, participanții și-au dat cuvântul (promitându-i) că vor învăța și la anul, și îi vor asculta pe părinți și profesori.
Activitatea a fost coordonată de ajutoarele Moșului (prof. Creț Claudia, Neșiu Sanziana și Sidea Simona, alături de bibliotecara liceului, Manea Codruța).
Clasa în care s-a desfășurat activitatea a fost decorată cu desenele și picturile elevilor din clasele a V-a A, B și a VII-a B, realizate sub îndrumarea prof. Pleșca Gabriela. (N. S.)

Trimite email

marţi, 11 august 2020