Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Concert instrumental și „Umblatu’ cu turca”

Marți, serbare de Crăciun la Liceul de Artă

Concert instrumental și „Umblatu’ cu turca”

Elevii clasei a IV-a de la Liceul de Artă din Oradea (clasa dlui înv. Victor Modog) s-au dat, marți (21 decembrie 2010), mari artiști în fața părinților...

Și chiar au fost! În deschidere, am urmărit recitalul extraordinar al unor virtuoși instrumentiști (la vioară și pian), laureați ai unor festivaluri naționale și internaționale: Andrada Mardale, Oana Galea, Paula Stoian, Netania Sandu, Timea Negru, Maria Bocor, Raluca Þurcanu și Ana Negruțiu; copii care fac câte patru ore de muzică pe săptămână (două de teorie și două de instrument), în afara orelor obișnuite de la clasă, unde învață toate materiile prevăzute de programă, ca orice elev de vârsta lor.
În partea a II-a a serbării, jupânul Patrick Boroș și jupâneasa Janine Eder au fost bucuroși să-i primească în casă pe colindătorii însoțiți de dl învățător Victor Modog, care au pus în scenă un obicei tradițional de Crăciun – „Umblatu’ cu turca”. Ajunși la poartă, birăii grăitori (Dragoș Secară, Andrei Malița și Cezar Mudura) s-au adresat gazdelor, după obicei, iar acestea i-au invitat, cu mult drag, să poftească în casă. După un recital de opt colinde tradiționale, jupânul și jupâneasa au omenit colindătorii cu colac, vin și pălincă, prilej pentru Dragoș și Cezar să prezinte, potrivit obiceiului, Alduitul colacului, vinului și pălincii.
După Dansul turcii, toți artiștii s-au prins în horă, cu strigături și voie bună, așa cum își petrece românul de sărbători... la nuntă și în șezători! (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Concert instrumental și „Umblatu’ cu turca”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

sâmbătă, 19 septembrie 2020

Poza zilei

Ești pasionat de muzică?

Ești pasionat de muzică și vrei să faci primii pași în cariera ta?
Perfect!
Noi suntem în căutarea unui VOCAL COACH ASSISTANT.
Așadar, nu rata ocazia de a face parte din echipa Enjoy Music!