Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

În așteptarea moșului…

Activitate transcurriculară a catedrelor de limba română, limba engleză și muzică

În așteptarea moșului…

Marți, 14 decembrie 2010, inimoșii elevi ai claselor a V-a și a VII-a B au intrat în febra pregătirilor pentru sosirea lui Moș Crăciun.

Darnicul oaspete era așteptat de câteva săptămâni, timp în care, grație doamnelor prof. Claudia Creț, Simona Sidea, Sânziana Neșiu și a doamnei bibliotecare Codruța Manea, școlarii s-au pregătit cu sârg. Muuulte poezii de autori români (Fănuș Neagu, Octavian Goga, Ion Creangă, George Coșbuc, Ștefan Octavian Iosif), colinde de mare sensibilitate sau complexa prezentare în power point realizată de câțiva colegi mai mari din clasa a XII-a B au ajuns și la urechile musafirului generos care îi ascultase șugubăț pe copiii noștri și a descins năzdrăvan la noi, chiar și fără horn !!!
În final, el și-a descărcat sacul încărcat de daruri simbolice pentru a le mulțumi talentaților elevi care și-au asumat cu atâta dăruire pregătirea și desfășurarea complexului program artistic. Dascălii care au avut și ei privilegiul de a fi invitați la reușita întâlnire – directorii, profesorii catedrei de limba română, diriginții Ionel Cacuci și Cristian Ungur (mereu alături de elevii lor, în momentele de emoție) au apreciat seriozitatea și talentul cu care micii artiști s-au implicat la crearea unor momente de înaltă vibrație sufletească, fapt relevat și în cuvântul de mulțumire din final al domnului director, prof. Ioan Hora.
Urările calde, sensibile, de sănătate, împliniri, prosperitate și armonie, unduirile melodioase ale vocilor celor prezenți intonând colindele tradiționale, în limba română, dar și în engleză (că doar am devenit cu toții cosmopoliți!) au creat o atmosferă de pace și comuniune, proprie sărbătorilor de iarnă atât de aproape. (Adriana MEȘTER)

Trimite email

sâmbătă, 15 august 2020