Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Nașterea Domnului - prilej de bucurie sfântă în comuna Rieni

Luni și marți – serbări de Crăciun

Nașterea Domnului - prilej de bucurie sfântă în comuna Rieni

„Dintre toate câte sunt/ Sărbători pe-acest pământ,/ Nu e alta mai frumoasă/ Decât Crăciunul cel Sfânt” (folclor)

Una dintre cele mai frumoase sărbători ale românilor este Crăciunul, sărbătoarea Nașterii Domnului Iisus Hristos. Sărbătorile românilor sunt un prilej de bucurie și de împăcare sufletească.
 Bucuria sărbătoririi Nașterii Domnului a pus stăpânire pe școlile și grădinițele din comuna Rieni, luni, 20 decembrie 2010 și marți, 21 decembrie, când au avut loc serbările de Crăciun, în prezența doamnei director, Liliana Balint.
În aceste vremuri tulburi, în care influențele exterioare ne marchează sistemul de valori spirituale, amintindu-ne de Nașterea Mântuitorului Iisus Hristos, fiul lui Dumnezeu, trimis pe pământ să ajute oamenii să devină mai buni, mai credincioși, mai îngăduitori, s-a considerat că este necesar și binevenit să organizăm activități cu încărcătură emoțională. Tradițiile și obiceiurile de Crăciun sunt comoara sufletului românesc și avem obligația să le păstrăm și să le transmitem mai departe . 
 Negreșit, a venit și Moș Crăciun, care a răsplătit prestația elevilor și a preșcolarilor cu multe daruri. Și în acest an, ca și în alți ani, Consiliul local al comunei Rieni s-a îngrijit ca tolba Moșului să aducă bucurii copiilor, motiv pentru care îi mulțumim pe această cale.
Păstrând la loc de cinste tradițiile, datinile și credința, și practicându-le alături de copiii noștri, vom păstra vie spiritualitatea românească, un izvor de bună creștere, ce nu va seca niciodată . (Ioana Chiorean)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Nașterea Domnului - prilej de bucurie sfântă în comuna Rieni.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 19 iunie 2019