Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 noiembrie 2021

1.Ziua de 29 noiembrie, luni, este zi liberă în sistemul public – hotărârea a fost publicată în Monitorul Oficial / Elevii, copiii, studenții și profesorii din școlile, grădinițele și universitățile publice vor avea o perioadă de cinci zile libere
Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că Guvernul va aproba în ședința de azi declararea zilei de 29 noiembrie ca zi nelucrătoare în sistemul public. Elevii și profesorii nu vor mai merge la ore pe 29 noiembrie, având astfel trei zile fără școală în intervalul 29 noiembrie – 1 decembrie. La acestea se adaugă weekendul, iar perioada de zilele libere este astfel de cinci zile. Revenirea la școală ar urma să aibă loc joi, pe 2 decembrie 2021. Hotărârea de Guvern se aplică în toate instituțiile publice, deci și în universitățile de stat.
„Pe data de 29 va fi zi liberă”, a anunțat Ciucă la începutul ședinței de Guvern.

2. Nivelul „catastrofal” al studenților, reducerea numărului de ore de curs și frauda masivă de la examenele online, criticate de un profesor de la o universitate din Franța
Un profesor de drept public ce predă la Université de Bretagne Occidentale (U.B.O.) a criticat într-un e-mail intern nivelul studenților și decizia scăderii numărului de ore, informează lefigaro.fr. Lectorul și-a descris studenții ca fiind nepregătiți, susține că au un nivel ,,catastrofal” și vorbește despre existența unei fraude masive nepedepsite.
Cadrul didactic, Erwan Le Cornec, avertizează în e-mail că universitatea U.B.O. va deveni o variantă de rezervă a absolvenților de liceu, dacă aceștia nu intră unde își doresc. Un alt aspect menționat de profesor se referă la fraudarea examenelor, dacă acestea sunt organizate la distanță: „în plus, putem trișa dacă, din întâmplare, se organizează examene la distanță”, a spus acesta, citat de publicația franceză.
Jurnaliștii din Hexagon notează că profesorul ar fi întocmit rapoarte bazate pe dovezi și ar fi adus la cunoștința conducerii universității frauda de la examenele online încă din luna februarie a acestui an. Este vorba de câteva zeci de studenți care ar fi în această situație, conform Le Figaro. Profesorul a declarat că urmează să sesizeze autoritățile judiciare în privința aceasta, în situația în care conducerea universității va recunoaște că a trecut cu vederea acțiunea imorală a studenților.
„Cum să explic că studenții, care nu cunosc cu adevărat o materie (avem doar 27,5 ore de lecții pe semestru) și care trebuie să acumuleze informații de la multe alte materii, într-un timp foarte scurt, ar putea să-mi citeze hotărâri judecătorești, precizând data exactă, numărul cauzei și numele părților? (…) La universitate nivelul a devenit, din păcate, catastrofal. Am 25 de ani de serviciu public și văd că doar s-a deteriorat”, a spus profesorul, citat de cunoscuta publicație franceză.
El a fost sprijinit de către colegi, cadre universitare, dar și de la profesorii de liceu. Cu toate acestea, a primit și amenințări cu moartea: „Am găsit etichete pe ușa biroului meu: „RIP”, „to death facho”, spune Erwan Le Cornec, citat de Le Figaro.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
19 octombrie 2021
Campanie susținută de BCR, prin proiectul Școala de Bani
Concurs național, cu premii, pentru elevii din clasele P-IV, lansat de Școala de Bani, BCR. Înscrierile sunt deschise până pe 15 noiembrie și pot fi făcute de învățători

Un nou concurs de creație – desene și picturi – este lansat la nivel național în cadrul proiectului “Școala de Bani“, pentru elevii din clasele primare. Sunt invitați să se înscrie, prin învățători, copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 11 ani, cu desene sau picturi pe temele: educație pentru mediu, educație financiară. Termenul de înscriere este 15 noiembrie, iar premiile sunt atractive: școlile pot obține titlul de ,,Școala Banilor Bine-Crescuți”, participanții primesc seturi întregi de cărți și, în școli, se vor organiza ateliere de educație financiară pentru cei mici.
Concursul se desfășoară în perioada 13 octombrie – 15 decembrie 2021 și se adresează elevilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 11 ani, care vor reprezenta astfel școala la care învață. Fiecare școală doritoare trebuie să își înscrie cele mai reușite 12 desene realizate de către elevii săi, pe site-ul concursului. Desenele trebuie să atingă una dintre cele trei teme, la alegere:
• “Economisesc pentru visul meu”
• “La ce ne ajută banii?”
• “Avem grijă de resursele mediului înconjurător”.
Lucrările pot fi realizate în orice tehnică de compoziție: ulei, acuarelă, creion, peniță, colaj, ceracolor etc.


Un Crăciun neobișnuit la Tinăud

O suită de activități în întâmpinarea Crăciunului

Un Crăciun neobișnuit la Tinăud

Crăciunul este sărbătoarea Nașterii Domnului, o sărbătoare a bucuriei, a păcii și liniștii sufletești. Împreună cu copiii de la Grădinița „Samuel” din Tinăud, am încercat să ne reamintim câteva din evenimentele ce au avut loc la primul Crăciun.

Am pus în scenă în grădiniță, ceea ce s-a întâmplat în urmă cu mai bine de 2.000 de ani.
Am prezentat Nașterea Domnului și în fața comunității religioase din Tinăud.
Daruri pentru prietenii noștri  
Crăciunul este perioada în care primim și dăruim multă iubire și căldură sufletească.
Împreună cu cei din familie, am pregătit ceva special, un dar, pentru prietenii din grădiniță, pentru că ei sunt speciali pentru noi, așa că merită ceva deosebit. Prin această activitate am urmărit și implicarea cât mai activă a părinților în procesul educațional.
Un colind și un mic dar am pregătit de Crăciun și pentru copiii de la Grădinița cu program normal din Tinăud. Doamna educatoare Zorica Șover ne-a primit cu mult drag.
Felicitări pentru prietenii din Aleșd și Oradea
Avem prieteni la Grădinița cu program normal din Aleșd și la Grădinița nr. 43 din Oradea, pe care nu i-am uitat așa că pentru ei am pregătit câte o felicitare în prag de sărbătoare. De asemenea, dra educatoare Zembrea Sorina a pregătit împreună cu grupa mică și mijlocie, felicitări de Crăciun pentru prietenii noștri din grupa pregătitoare a Grădiniței „Emanuel" din Oradea.
De sărbători, am avut un proiect comun cu școlarii de la Școala cu clasele I-IV din Tinăud. Pentru o oră, am fost invitații lor, prilej cu care preșcolarii au făcut cunoștință cu viața de școlar. Alături de la școlari, copiii noștri au confecționat cizmulița lui Moș Nicolae.
Și școlarii au venit cu colindul la noi, împreună cu doamnele învățătoare (Breban Maria și Motoca Felicia), ba chiar ne-au dăruit prăjituri tradiționale de Crăciun pregătite de ei.
Daruri de la Hotar, Primăria Aleșd și clubul Rotary
Din dorința de a aduce vestea Nașterii Domnului și totodată în scopul stimulării interrelaționării între copiii de aceeași vârstă aparținând altei grădinițe, copiii de la Grădinița „Elim” din Hotar ne-au vizitat în preajma sărbătorii Crăciunului. Ne-au cântat frumoase colinde, dar ne-au pregătit și câte un dar-surpriză pentru fiecare.
Și la acest Crăciun, Primăria orașului Aleșd și clubul Rotary ne-au pregătit daruri pe care ni le-au oferit cu toată dragostea”, ne-a declarat prof. Geta Achim – directorul Grădiniței „Samuel” din Tinăud. (Ov. D.)

P.S. Pentru mai multe poze, Un Crăciun neobișnuit la Tinăud.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 3 decembrie 2021