Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

A treia ediție, într-o nouă formulă – „Orizont”

Festivalul interjudețean „Nașterea Domnului, dar de Crăciun”

A treia ediție, într-o nouă formulă – „Orizont”

De doi ani încoace, ridicăm și coborâm cortina peste micii colindători care vin la Festivalul interjudețean „Nașterea Domnului, dar de Crăciun”, festival care în acest an, 2010, a ajuns la cea de-a III-a ediție.

De această dată, organizatorii au fost mai mulți: Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Orizont” (dir. prof. dr. Marușca Angela, dir. adj. prof. Erdeli Elena, prof. Maier Daniela, prof. Cristea Cristina și prof. Ficuț Adriana) și partenerii noștri de nădejde de la Teatrul „Arcadia” (director manager Marius Aron), cărora li s-au alăturat câțiva sponsori cu inimă mare (Communication Media - Diana Goga, Via Terra Spedition - Iulian Gaga, Cangoroo Land - Gianina Buze, Nesle România, Schuster Tehnologie - Dora Zah, Silviu Dobraș - persoană fizică).
La ediția din acest an, au participat 18 instituții care au evoluat pe scenă având formație de colindători, actori ai unor piese de teatru sau dansatori pe ritmuri de Crăciun (C.S.E.I. Senzorială, Grădinița nr. 45, Grădinița nr. 52, Grădinița nr. 20,  Grădinița nr. 4 din Marghita, școlile gimnaziale nr. 11 și „Ion Bogdan”, C.S.E.I. Popești -   clasa integrată din Marghita, școala din Oșorhei și școala gimnazială „Arany Janos” din Salonta, C.S.E.I. Tileagd - special și integrați, C.S.E.I. Popești, C.S.E.I. nr.1 Oradea, C.S.E.I. „Orizont”, Asociația Down, grupurile școlare „Ioan Bococi” și „George Barițiu”). De asemenea s-a amenajat o expoziție de Crăciun în holul teatrului unde au putut fi admirate podoabele care urmau să ajungă în brăduții de Crăciun.
Organizatorii s-au bucurat de sprijin și monitorizare din partea Inspectoratului Școlar, reprezentat de  generalul adjunct, prof. Nicolae Marcel Ungur, inspectorii de specialitate, prof. Gyori Doina și Florin Negruțiu, iar din partea Inspectoratului pentru Cultură, de dl inspector Crăciun Parasca.   
Artiștii care au evoluat pe scenă, dar și spectatorii au fost răsplătiți cu dulciuri, fructe și jucării, spectacolul fiind pentru toți un bun prilej de socializare, de stimulare și promovare a talentului artistic al copiilor cu cerințe educative speciale.
(Maria Ungur)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: A treia ediție, într-o nouă formulă – „Orizont”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 19 august 2019