Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Două proiecte în primul semestru

La șc. „Miron Pompiliu” din Ștei

Două proiecte în primul semestru

În primul semestru al acestui an școlar (2010-2011), comisia metodică (a claselor III-IV) de la Școala cu clasele I-VIII ,,Miron Pompiliu” din Ștei a derulat două proiecte.

Totul a început într-o dimineață frumoasă de toamnă când noi (cei dintr-a IV-a C) ne-am strâns la școală mai devreme, fiindcă „Spaima florilor și Doamna Cucurbitaceelor…” a trezit emoția de Halloween și dorința de a mânca sănătos, dar haios. Apoi „Trei petunii subțirele/ Farmec dând regretelor,/Stau de vorbă între ele:/Ce ne facem, fetelor?”
Florile-n grădini s-agită, toți copiii în echipă (dintr-a III-a și a IV-a) s-au oprit o clipă ca să se organizeze, pe toți să-i motiveze și proiectul „Vulpea și strugurii” să-l deruleze (morala: Dacă lucrurile nu-ți ies cum ai fi vrut, nu căuta să te amăgești)...
Vulpea are și calități...
Toate clasele implicate au realizat un tablou colectiv cu strugurii (râvniți de vulpea cea lacomă), încercând să răspundă întrebărilor (Care sunt lucrurile pe care le condamni? Ce nu-ți place la cei sau la ceea ce vezi în jurul tău? Care sunt strugurii tăi acri?).
Astfel, elevii au trăit o experiență, au decorat un colțișor din școală, au admirat căsuța toamnei (realizată împreună) și au descoperit că vulpea are și calități, răsfoind file din cartea proiectului.
Fulgii de zăpadă și primele felicitări
Dar, iarna a adus cu ea primii fulgi de zăpadă și primele felicitări realizate de elevii școlii noastre, sub îndrumarea  cadrelor didactice (prof. Alina Todor, înv. Mina Guț, inst. Florina Creț, înv. Maria Șandra, inst. Dana Crețu, înv. Valeria Purlea, inst. Adriana Colda și prof. Elena Gabor).
Expoziția de felicitări ne-a emoționat pe toți, deopotrivă, trezind în suflete liniște și căldură, precum și dorința ca spiritul Crăciunului să ne lumineze pe toți în zilele cu adevărat magice pe care le așteptam cu toții... (Adriana Colda)

Trimite email

miercuri, 21 august 2019