Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Bucuria sărbătorilor la Nojorid!

Moșul nu s-a lăsat mult așteptat

Bucuria sărbătorilor la Nojorid!

Decembrie înseamnă dragoste, colinde, bucurie și mirosul bradului vrăjit, frumos împodobit, așezat la loc de cinste în casa fiecărui român.

Primii fulgi de nea aduc în sufletele copiilor bucuria reîntâlnirii cu Moș Crăciun. Zăpezi îmbelșugate, clinchete de clopoței, frumoase colinde împletite cu fiorul ninsorii, toate ne amintesc de sărbătorile de iarnă.
Sărbătorile de iarnă le trăim cu un farmec și o frumusețe aparte, ce le fac așteptate cu emoție și multă bucurie.
Nașterea Domnului, marea sărbătoare a creștinilor, acest miracol al lumii, aduce schimbarea și speranța noastră de mai bine și ne face, parcă în preajma acestor sărbători, mai buni, mai omenoși, mai răbdători, mai iertători unii cu alții.
Frumusețea obiceiurilor și colindelor de Crăciun trebuie transmisă și copiilor.
Cu glasurile lor cristaline, calde și tremurânde de emoție, preșcolarii de la Grădinița din Nojorid, copiii din grupa mare - pregătitoare, îndrumați de dna educatoare Blăguța Giorgiana, și-au exprimat în versuri gândurile curate și au făcut urări celor dragi în aceste zile de sărbătoare.
Înfofoliți în haine groase, cu năsucurile roșii, după ce au colindat în lung și-n lat, gândul îi poartă pe copii spre Moș Crăciun, pe care îl așteaptă cu mult drag să le îndeplinească toate dorințele.  Moșul, care le știe pe toate, nu s-a lăsat mult așteptat, ci a venit degrabă și i-a răsplătit cu multe daruri, promițându-le că și la anul va veni, dacă vor fi harnici și cuminți! (Giorgiana Blăguța)

Trimite email

marţi, 31 martie 2020