Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Vizită pregătitoare în Turcia

Un nou proiect în pregătire

Vizită pregătitoare în Turcia

Prof. Oros Erika, responsabil cu proiectele la nivelul Școlii cu clasele I-VIII „Gáspár András” din Biharia, a fost delegată pentru o vizită pregătitoare în Turcia, la Akçakoca (Düzce).

Proiectul se derulează cu sprijinul financiar al Comisiei Europene, prin intermediul Agenției Naționale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale, beneficiind de un grant de 1.000 de euro.
Întâlnirea a avut loc între 28 noiembrie și 3 decembrie 2010. Scopul reuniunii a fost acela de a scrie împreună un proiect Comenius pentru următorii doi ani școlari. La întâlnirea din Turcia au fost prezenți profesori din șapte țări: un reprezentant din Franța, doi din Italia, unul din Spania, doi din Latvia, unul din Polonia, trei din Turcia și un profesor din România.
 Proiectul urmărește educația pentru sănătate (cu titlul: Travel to healthy food, around Europe - Călătorie în lumea alimentației sănătoase în întreaga Europă). În cadrul reuniunii, partenerii au discutat despre importanța acestei teme și modul în care va fi implementată în activitățile școlare, obiective, activități și sarcinile fiecărui partener de proiect.  „Se urmărește să se exploreze ce le place tuturor copiilor să mănânce, facându-se comparație cu obiceiurile alimentare ale copiilor din alte țări, iar în final să fie stabilită care este mâncarea sănătoasă. Se va urmări, de asemenea, ca ei înșiși să descopere cât, ce și când se poate mânca; ce înseamnă o alimentație sănătoasă și care sunt consecințele dacă nu ținem cont de ea.
La reuniune, fiecare profesor și-a prezentat în power point orașul/satul, școala și activitățile specifice. Am vorbit despre curriculumul școlar și am comparat sistemele de învățământ.
Am vizitat școala-gazdă și orașul, iar primarul și guvernatorul ne-au prezentat pe scurt istoricul orașului. Am vizitat cea mai mare și renumită moschee a orașului, precum și atracțiile din vecinătate. Cea mai mare surpriză a fost excursia la Istanbul.
Ne-am luat rămas bun în speranța că proiectul pregătit va avea succes și va primi finanțare”, ne-a declarat  prof. Oros Erika. (Ov. D.)

Trimite email

smbt, 24 august 2019