Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Au lansat concursul național de creație „Dulce Românie, suflet românesc”

Două clase „surori” l-au omagiat pe Eminescu și

Au lansat concursul național de creație „Dulce Românie, suflet românesc”

Luni (17 ianuarie 2011), elevii a două clase „înfrățite” de la Școala cu clasele I-VIII „Dacia” din Oradea (clasele a II-a B și C) l-au omagiat pe Mihai Eminescu, recitându-i versurile, așa cum s-au priceput ei mai bine, cu mult suflet...

Discutând pe marginea unui colaj prezentat pe tablă, au aflat mai multe informații despre poetul Mihai Eminescu și bunul său prieten Ion Creangă. Apoi au audiat mari actori recitând din lirica eminesciană și au cântat împreună cu Doina și Ion Aldea Teodorovici, Eminescu, pe versurile lui Grigore Vieru.
Concursul național de creație „Dulce Românie, suflet românesc”
Doi elevi din clasa a II-a B au recitat „Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie”. Subliniind mesajul poeziei eminesciene, inst. Diana Laura Zlibuț a ajuns să le vorbească elevilor despre proiectul educațional pe care îl vor derula împreună elevii celor două clase (îndrumate de inst. Diana Laura Zlibuț și înv. Aurora Livia Feier). Cu acest prilej a fost lansat concursul național de creație plastică și literară, intitulat „Dulce Românie, suflet românesc”.
„Scopul proiectului (și al concursului) este dezvoltarea sentimentului patriotic prin cultivarea limbii, a limbajului (inclusiv al celui artistic, prin desen și culori) și a simțirii, a mândriei naționale, de apartenență la o țară și un popor, un neam și o istorie de care suntem mândri; stimularea, identificarea și valorificarea potențialului creativ al elevilor prin realizarea unor lucrări literare și plastice originale pe o temă stabilită”, ne-a declarat inst. Diana Laura Zlibuț, inițiatorul proiectului.
În derularea proiectului, cele două coordonatoare au tot sprijinul directorului școlii, prof. dr. Florian Hava și al partenerilor: Inspectoratul Școlar Județean Bihor, Palatul Copiilor și Elevilor Oradea, prof. Anca Fetea, Vasile Radu Șușman și Claudia Trifa.
Concursul de creație se adresează preșcolarilor, elevilor din clasele I-VIII, cadrelor didactice și părinților, și este structurat pe două secțiuni: I – creație literară (compunere, descriere, poezie, reportaj) și II – creație plastică (pictură, colaj, desen).
Regulamentul de desfășurare  
Înscrierea se va face până în data de 31 martie 2011 pe baza fișei de înscriere care va fi trimisă împreună cu creațiile plastice sau literare și un plic autoadresat.
Taxa de participare este de 10 lei pentru fiecare cadru didactic înscris.
1.Creațiile plastice vor avea titlu și vor fi realizate în tehnică de lucru la alegere, în funcție de secțiunea aleasă, pe hârtie A4, iar pe verso, în partea dreaptă jos se vor trece: numele și prenumele elevului, clasa, școala, numele și prenumele cadrului didactic îndrumător.
Creațiile plastice se vor trimite împreună cu un plic autoadresat pe adresa: Școala cu clasele I-VIII „Dacia”, b-dul Dacia nr. 25, Oradea, jud. Bihor; până la data de 31 martie 2011, cu mențiunea: Pentru concursul – „Dulce Românie, suflet românesc.”
2. Creația literară va fi trimisă la următoarea adresă: proiectdidactic@yahoo.com,
respectându-se tema propusă: frumusețea plaiurilor românești și ospitalitatea românească, portrete de domnitori români, obiceiuri și tradiții populare românești, evenimente istorice etc.
Se pot trimite și lucrări cu conținut religios; se va îndruma elevul pentru a realiza creații literare originale; redactarea se va face pe o pagină A4 in Word, cu caractere de 14, Times New Roman, format Portrait, margini pagină 1,5 cm. La sfârșitul lucrării se va specifica numele și prenumele elevului, clasa, școala, numele și prenumele cadrului didactic coordonator.
Se pot trimite 3 lucrări artistico-plastice + 2 lucrări literare.
Se vor acorda premiile I, II, III, și mențiuni pe categorii de vârstă; diplome de participare tuturor participanților, inclusiv cadrului didactic îndrumător.
„Așteptăm să așterneți cu condeiele voastre gândurile și sentimentele care vă leagă de țară și poporul nostru, de plaiurile noastre strămoșești, de domnitori, de români de la ,,vlădică la opincă”, atât în limba vechilor cazanii cât și folosind limbajul culorilor...”
Am citat din proiectul educațional „Dulce Românie, suflet românesc”. (Ovi DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Au lansat  concursul național de creație „Dulce Românie, suflet românesc”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminic, 25 august 2019